SEGRE

MÚSICA CONCERTS

'Primer' gran festival a l'aire lliure, amb Manel, Els Amics de les Arts i Els Pets

Tot a punt a Torrelameu, a deu dies del Sisquere amb Manel, Els Amics de les Arts i Els Pets || Aquest nou certamen es va ajornar al juliol per la pandèmia

El quartet barceloní Manel obrirà el Sisquere Festival el dia 16.

El quartet barceloní Manel obrirà el Sisquere Festival el dia 16.MIREIA GRAU/MANEL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb enorme il·lusió i màxima expectació. Així es trobaven ahir els organitzadors del Sisquere Festival de Torrelameu, a deu dies de convertir-se en el primer gran esdeveniment musical a l’aire lliure a les comarques de Lleida després d’un any de pandèmia.

L’Associació per la Cultura Lliure de Lleida, que impulsa aquest certamen –amb l’ajuntament de Torrelameu i el suport de la Diputació i el consell comarcal de la Noguera–, recorda que el mes de juliol passat van haver d’acabar suspenent la primera edició per les restriccions sanitàries a causa de la pandèmia en aquell moment a la Noguera. Per això, també estan esperant amb fruïció possibles decisions del Procicat per als propers dies, encara que confien que el festival pugui desenvolupar-se amb normalitat.

De fet, un portaveu de l’associació va explicar que s’ha reduït l’aforament de cada concert a mil espectadors en un recinte –el camp de futbol de la localitat– que en altres temps podria allotjar fins a 4.000 persones..

Tambén estan satisfets perquè s’ha pogut mantenir el cartell original. Així, el divendres 16 d’abril estrenarà el Sisquere la banda Manel, que el mes passat va arrancar a Terrassa de nou les actuacions en directe en la segona part de la gira del disc Per la bona gent, que van publicar a finals del 2019 i que va quedar interrompuda l’any passat per la Covid. El popular quartet arribarà a Torrelameu després de penjar el cartell de complet en els dos concerts previstos aquest cap de setmana vinent al Monumental Club de Barcelona.

La jornada del dissabte 17 tindrà de protagonistes l’ara trio Els Amics de les Arts, que també va estrenar una gira de concerts el mes de març passat al Palau de la Música Catalana per presentar el nou àlbum, El senyal que esperaves.

Finalment, el Sisquere Festival conclourà el diumenge 18 amb l’actuació d’Els Pets. El veterà trio de Constantí obrirà precisament aquest divendres al Teatre Auditori Camp de Mart de Tarragona la seua nova gira 20/21, un concert també amb les entrades esgotades des de fa setmanes.

Els tres concerts del festival de Torrelameu tindran altres tants teloners de proximitat: el cantautor Joan Blau acompanyarà els Manel, la banda Uënsdei precedirà Els Amics de les Arts i la cantant Éphona farà el mateix amb Els Pets.

tracking