SEGRE

POLÍTICA CULTURAL CORONAVIRUS

Els concerts, de nou en suspens

El nou confinament comarcal afecta de ple el Sisquere Festival de Torrelameu, del 16 al 18 d'abril || Els grans esdeveniments esperen 'excepcions'

Miki Núñez, a la foto al Cruïlla, actuarà dissabte a la Llotja.

Miki Núñez, a la foto al Cruïlla, actuarà dissabte a la Llotja.ACN

Creat:

Actualitzat:

El nou confinament comarcal anunciat ahir per la Generalitat per entrar en vigor demà mateix i, com a mínim, fins al dia 19, ha deixat de nou el sector cultural en l’aire. Sobretot, en l’àmbit dels concerts i grans festivals, que es nodreixen de públic arribat de tot el territori.

L’organització del nou Sisquere Festival de Torrelameu, a la Noguera, va confessar que ja es temia alguna cosa així d’acord amb les declaracions durant els últims dies. El festival ja es va ajornar al juliol per la pandèmia i ara estan expectants davant de la lletra petita del decret del nou confinament, amb l’esperança que hi pugui haver excepcions per al sector cultural.

I és que bona part del públic que ja ha comprat entrada per als concerts del 16 al 18 d’abril de Manel, Els Amics de les Arts i Els Pets procedeix de fora de la comarca de la Noguera. A les xarxes socials, nombroses persones reclamaven que les entrades servissin de salconduit.

A la capital del Segrià, el Cafè del Teatre té previstos demà (20.00 h) el concert del quartet femení Melenas, i dissabte i diumenge, doble sessió amb els lleidatans Koers, ja amb entrades esgotades. El responsable de la sala, Toni Revés, va reconèixer “el problema es presenta per a grans esdeveniments com el Sisquere, mentre que a Lleida ciutat tenim més matalàs amb el públic local”.

A l’Espai Orfeó també tirarà endavant la programació, dissabte (20.00 h) amb el concert de jazz de la cantant i pianista Lucía Fumero. Altres cites musicals a Lleida segueixen sense canvis: el pianista Antoni Tolmos (demà, 20.00 h) i la Simfònica del Vallès diumenge a les 19.00 (amb entrades esgotades), tots dos a l’Auditori.

Igualment està confirmada l’estrena dissabte del nou Lleida_potFest d’art urbà al centre històric de la ciutat. Tàrrega també manté els actes de FiraTàrrega demà i diumenge i el concert de Renaldo & Clara de dissabte que ve a l’Ateneu.

Tot plegat, canvis que van ser un maldecap per a l’organització. “Vam haver de trucar d’un en un a tots els que havien comprat entrada per recol·locar-los en grups bombolla i butaques separades. Molts van rebre també fins a tres o quatre correus nostres. Hem passat hores i hores penjats del telèfon”, va reconèixer Toni Cabero. Van haver de tornar molt pocs imports, d’algun fan d’Aragó, pel tancament perimetral. “I ara em truquen demanant certificats per poder venir a Lleida!”, va afegir el responsable.

Truquen d’un en un al públic amb entrada per a Miki Núñez a la Llotja

Ahir a la tarda van tornar a desesperar-se a l’oficina de La Traca a Lleida. Dissabte tenen previst el concert a la Llotja del jove cantant de Terrassa Miki Núñez, ja amb entrades esgotades. Havia d’actuar el 13 de juny, però es va ajornar primer al 23 d’octubre i després, al 10 d’abril. I el mes passat, es va avançar l’horari pel toc de queda. 

tracking