SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES FESTIVAL

Torna Lo Microfest amb quatre companyies de Lleida

La Saleta programa una edició especial el dia 24 d'abril a l'Escorxador || Amb una graella de funcions de matí i tarda

La companyia Inhabitants oferirà l’obra ‘Calcetes de dissabte’.

La companyia Inhabitants oferirà l’obra ‘Calcetes de dissabte’.LA SALETA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al cap d’un any i mig torna a Lleida el festival de microteatre Lo Microfest, amb espectacles de petit format i de menys de mitja hora de durada. La quarta edició es va celebrar a l’espai teatral de La Saleta, el setembre del 2019.

Els impulsors d’aquest singular format teatral han preparat ara una edició especial, amb una marató de microrepresentacions concentrades en una sola jornada, el pròxim 24 d’abril, i en un nou escenari, el Teatre de l’Escorxador. Val a recordar que La Saleta, l’espai teatral alternatiu del carrer Ballester, va tornar a l’activitat el mes de gener passat després d’una mica més de deu mesos d’aturada per la pandèmia.

Això sí, ho va fer traslladant de forma provisional la programació fins a l’Escorxador, un espai de més aforament que el de La Saleta, que tot just acull uns quaranta espectadors.

Aquesta cinquena edició de Lo Microfest comptarà amb la participació de quatre joves companyies teatrals de Lleida, que oferiran cadascuna tres funcions dels respectius muntatges en sessions de matí (10.30, 12.00 i 13.30) o de tarda (17.00, 18.30 i 20.00). Així doncs, al matí serà el torn de la Cia. Caliptra i de Grocer’s Koseng i a la tarda oferiran les seues obres les companyies Inhabitants i Theatrum Mundi. El preu de l’entrada (10 euros, www.latemporadalleida.cat) donarà accés a dos espectacles, a la sessió de matí o a la de tarda.

‘Marató’ de funcions el dia 24 de quatre muntatges teatrals de menys de mitja hora de durada

Caliptra posarà en escena l’obra Por un punto de vista, un text sobre la identitat sexual i la dificultat que encara existeix per decidir sobre el propi cos. Grocer’s Koseng presentarà el muntatge Esfumades, que posa sobre la taula els límits de la llibertat a partir d’un conflicte entre dos amigues que comparteixen pis. Inhabitants tancarà amb Calcetes de dissabte, una trilogia teatral inspirada en la popular cançó La de les calcetes, de la banda lleidatana EnZel. I Theatrum Mundi oferirà el monòleg Un cadàver actuant, sobre com pot sobreviure l’art i la cultura en un món després d’una guerra.

tracking