SEGRE

DIADA ACTIVITATS

Joan Margarit, protagonista absent del Sant Jordi 2021

La setmana literària arranca a Lleida amb un homenatge al poeta

L’actor Pep Planas va oferir ahir al Cafè del Teatre de Lleida una lectura de poemes de Margarit.

L’actor Pep Planas va oferir ahir al Cafè del Teatre de Lleida una lectura de poemes de Margarit.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos mesos després de la seua mort, Lleida va retre ahir homenatge a l’escriptor Joan Margarit convertint-lo en protagonista de l’inici de les activitats literàries de la Paeria de la setmana de Sant Jordi. El Cafè del Teatre va acollir el muntatge Acabant el poema.

Pep Planas diu Joan Margarit, en el qual l’actor de Granollers va oferir un recorregut personal per alguns poemes de l’escriptor de Sanaüja en què reflexionava sobre la identitat, l’amor, la pèrdua, el pas del temps i la mort. Margarit, guanyador del Premi Cervantes 2019, també serà protagonista divendres, a la celebració de la diada a la Universitat de Lleida.

La sala d’actes de l’edifici del Rectorat acollirà a les 19.00 h el recital Joan Margarit en la memòria, en el qual Pere Rovira, poeta, exprofessor de la UdL i amic personal de Margarit, llegirà poemes de l’escriptor, que va morir al febrer als vuitanta-dos anys. Rovira estarà acompanyat al piano pel músic lleidatà Xavier Monge.

L’acte es retransmetrà també en streaming a través de les xarxes de la UdL..

Les activitats literàries prèvies a la diada seguiran avui a Lleida amb la presentació a les 18.30 h a la regidoria de Cultura del llibre Joan Culleré (1916-1995). La llibertat per maleta (Pagès Ed.). D’altra banda, una quarantena d’establiments de la Zona Alta de Lleida decoraran els aparadors amb roses i llibres, cedits per La Fatal, i organitzaran activitats durant la diada.

tracking