SEGRE

L'art, la literatura i la cultura protagonitzen l'acte institucional de Sant Jordi a Lleida

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La plaça dels Apòstols de la Seu Vella ha acollit l'acte institucional de celebració de Sant Jordi organitzat per les institucions lleidatanes. L'art, la literatura i la cultura han estat els protagonistes d'un espectacle multidisciplinari amb dramatúrgia, música i plàstica sobre textos literaris d'autors de les Terres de Lleida. L'actuació ha comptat amb Jaume Belló i Ares Piqué a les veus, música de Jordi Gasión i la participació de la pintora Alba Santacreu. En representació del món sanitari i educatiu, Glòria Miranda i Iolanda Dolcet han llegit uns textos literaris. Posteriorment, s'ha inaugurat al claustre de la Seu Vella l'exposició 'Pedra amb Pedra', amb 37 obres de l'escultora Marta Pruna, lligades al fet de llegir i escriure.

Els materials triats per a l'espectacle formen part de l'obra de Jordi Gasión, Ignasi Revés, Magí Morera, Carme Romia, Josep Carner-Ribalta, Isabel Solsona, Manuel de Pedrolo, Concepció González-Maluquer, Joan Duch, Josefina Vidal, Guillem Viladot, Rosa Fabregat, Jaume Pont, Pere Rovira, Lola Miquel, Pere Pena, Maria Mercè Marçal Josep Borrell, Amat Baró, Gabriel Pena, Àngels Marzo, Xavier Macià, Meritxell Nus, Jaume Agelet, Víctor M. Verdú, Josep Iglésies i Guizard, Marta B., Enric Boluda, Màrius Torres, Jordi Jové, Txema Martínez i Ramon Camats.

"Llegir o consumir art no ens fa més savis ni millors ni més lliures, però sí que ens obre les portes a nous mons, i en molts casos ens nodreix l'ànima i anima l'esperit crític", ha afirmat l'alcalde de Lleida. Miquel Pueyo, que ha citat un article de la periodista Natza Farré al diari Ara, ha animat els lleidatans a celebrar la diada de Sant Jordi complint la tradició de regalar llibres i roses. "Ens calen excuses i celebracions per aixecar els ànims de la ciutadania, primer per la salut emocional de tothom i després també, siguem francs, per una activitat econòmica que també ha estat víctima d'aquesta pandèmia", ha dit. "Viure les tradicions és una bona manera de reforçar l'autoestima col·lectiva com a ciutadans", ha afegit Pueyo.

Per la seva part, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha destacat que Sant Jordi és "una data emblemàtica que ens defineix com a país i societat" i que, per aquest motiu, resulta "important recuperar aquesta jornada de cultura, harmonia i civilitat" de la manera que fos possible en la situació actual de pandèmia.

Per la seva banda, el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, ha elogiat la importància de celebracions artístiques com la d'aquest Sant Jordi en un entorn "immillorable" com el de la Seu Vella. "Avui encara hem de demanar a Sant Jordi que ens mati molts dracs i que ens porti la llibertat a tots", ha afegit Farré.

L'art, la literatura i la cultura protagonitzen l'acte institucional de Sant Jordi a Lleida

L'art, la literatura i la cultura protagonitzen l'acte institucional de Sant Jordi a LleidaACN

tracking