SEGRE

SANT JORDI 2021

La diada torna al carrer

Després del confinament del 2020, arriba avui una festa de proximitat, adaptada a cada municipi || Espais perimetrats amb control d'aforament a Lleida, Balaguer, Tàrrega, la Seu i Cervera

La diada torna al carrer

La diada torna al carrerMAGDALENA ALTISENT

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Superat amb penes i treballs l’annus horribilis en què la pandèmia va arrasar amb gairebé tot, Sant Jordi cavalcarà avui de nou amb les tradicionals parades de llibres i roses al carrer. Els astres i el Procicat s’han alineat –fins i tot la meteorologia promet per avui divendres un sol primaveral– per poder tornar a viure una diada a l’aire lliure.

Quedarà en el record el Sant Jordi telemàtic de l’any passat, en què una trista i buida ciutat de Lleida es va conformar amb el solitari Marraco passejant-se pels carrers més cèntrics. Això sí, la nova diada estarà adaptada a les mesures de cada municipi i amb restriccions per preservar la seguretat sanitària.

Així, a Ponent, mentre que als pobles i petites localitats les llibreries muntaran la seua parada davant l’establiment, en ciutats com Lleida, Balaguer, Tàrrega, la Seu d’Urgell o Cervera s’han habilitat espais perimetrats i amb control d’accés i d’aforament per al sector del llibre i la rosa, i en alguns casos també per a entitats i associacions locals. A la capital del Segrià, l’avinguda Francesc Macià concentrarà aquest any una desena de parades de llibreries i editorials i unes altres sis de floristeries.

A Barcelona, la imatge d’una Rambla plena quedarà per a la història. La capital catalana ha organitzat un Sant Jordi descentralitzat amb fins a 180 parades per diferents punts de la geografia urbana.

Espai perimetrat avui a l’av. Francesc Macià de Lleida, de 9.00 a 21.00 h, amb capacitat per a mil persones

Això sí, la felicitat mai acaba de ser completa i ahir es va desencadenar una tempesta de crítiques a les xarxes socials pel cartell de la diada encarregat per l’ajuntament d’Ada Colau. El disseny de la val·lisoletana Cinta Arribas no va agradar a molts usuaris de Twitter (inclòs l’escriptor Quim Monzó), que van lamentar que el cartell amb una imatge femenina no fa referència a la diada i a la catalanitat d’aquesta festa i van criticar el que es va pagar a l’artista: 16.000 euros.

Llibreries preveuen facturar un 60% de les vendes de 2019

El sector editorial i del llibre de Catalunya preveu que aquest Sant Jordi permeti facturar un 60% del total de les vendes recaptades el Dia del Llibre i la Rosa del 2019, i que suposi també un increment de les vendes per internet.

Aspiren a vendre 4 milions de roses, un 40% menys

El Gremi de Floristes vol que aquest Sant Jordi es venguin entre 3,5 i 4 milions de roses, un 40% menys que el 2019, quan es va arribar als set milions.

‘Òscar Mirón, el fotògraf sensible’, el regal de SEGRE per als lectors

Com cada any, SEGRE regala als lectors un llibre editat en col·laboració amb la Diputació. En aquesta ocasió, el volum Òscar Mirón, el fotògraf sensible, ret homenatge al fotoperiodista lleidatà de SEGRE, que va morir fa gairebé dos anys en un accident de trànsit. El llibre reuneix un centenar de fotografies, tant de la seua activitat professional al diari com de la seua afició a les imatges nocturnes.

tracking