SEGRE

SANT JORDI 2021

Maria Barbal i Carles Porta 'competeixen' amb Jaume Cabré i Xavier Bosch

Mediàtics com Gerard Quintana i Albert Om, també a primera línia de novetats

‘Tàndem’, Maria Barbal.

‘Tàndem’, Maria Barbal.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

A l’apartat de narrativa en català, aquest any s’han sumat dos noms propis lleidatans a la categoria de possibles títols de supervendes de Sant Jordi. Es tracta d’una banda de l’escriptora pallaresa Maria Barbal, guanyadora de l’últim Premi Josep Pla amb la novel·la Tàndem (Destino), i avalada a més per la recent concessió del Premi d’Honor de les Lletres Catalanes. I per una altra banda, l’escriptor i periodista de Vila-sana Carles Porta, que en ple èxit del programa Crims de TV3, arriba a la diada amb La farmacèutica (La Campana), una singular crònica del segrest de Maria Àngels Feliu durant gairebé cinc-cents dies.

Tots dos autors miraran de fer ombra a novetats literàries cridades a convertir-se també en els llibres de la diada del 2021. Entre aquests la nova novel·la de Jaume Cabré, Consumits pel foc (Proa), i el nou títol d’un dels habituals homes forts de cada Sant Jordi, La dona de la seva vida, de Xavier Bosch (Columna).

Segur que també comptaran amb el favor del públic comprador dos autors mediàtics com el cantant de Sopa de Cabra, Gerard Quintana, que torna a les llibreries amb el Premi Ramon Llull L’home que va viure dues vegades (Columna); i el periodista i presentador de TV3 Albert Om, que ja ha col·locat aquests dies entre els més venuts El dia que vaig marxar (Univers). Altres títols de periodistes de llarga trajectòria també són novetat: el lleidatà Lluís Foix amb Una mirada anglesa (Columna), sobre els seus anys de corresponsal a Londres, i Màrius Carol, amb El camarot del capità (Destino).

Entre les novetats, també es farà un lloc el llibre Paraules d’Arcadi (Angle), del recentment traspassat Arcadi Oliveres. Com resulta habitual, l’últim guanyador del Premi Sant Jordi, en aquest cas, L’aigua que vols (Enciclopèdia), de Víctor García Tur, tindrà el seu reclam entre els compradors de llibres.

Altres noms propis de la diada seran Vicenç Villatoro, amb La casa dels avis (Proa); Rafael Vallbona, amb Swing (Edicions 62); Vicenç Llorca, amb Simfonia de tardor (Columna); Albert Espinosa, amb Si ens ensenyessin a perdre, guanyaríem sempre (Rosa dels Vents); Toni Hill, amb L’obscur adeu de Teresa Lanza (Rosa dels Vents); Albert Sánchez Piñol, amb Les estructures elementals de la narrativa (La Campana); Laila Karrouch, amb Que Al·là em perdoni (Columna); el músic Pau Riba, amb Història de l’univers (Males Herbes), o Emma Riverola, amb Sal (Edicions 62).

‘Tàndem’, Maria Barbal.

‘Tàndem’, Maria Barbal.SEGRE

tracking