SEGRE

ART ESCOLES

Ivars estrena un mural en honor a la poeta Maria Mercè Marçal

Obra de l'artista local Swen Schmitz

Els alumnes més petits de l’escola van ajudar en l’inici de la creació de l’obra.

Els alumnes més petits de l’escola van ajudar en l’inici de la creació de l’obra.ESCOLA VERGE MARIA DE L’HORTA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’escola Mare de Déu de l'Horta d’Ivars d’Urgell va participar en el projecte Apadrinem el nostre patrimoni del Servei Educatiu del Pla d’Urgell dedicat a la poeta de la localitat Maria-Mercè Marçal. La finalitat d’aquest projecte és atansar la figura de l’escriptora als nens i les nenes del poble i alhora aconseguir que apreciïn i valorin la poesia i la riquesa del llenguatge.

Per aconseguir que la figura de Maria-Mercè Marçal tingui una presència més real al centre, la iniciativa ha comptat amb la col·laboració de l’artista local Swen Schmitz, que va pintar uns murals en dos parets de l’edifici de l’escola com a reconeixement a l’obra i la figura de l’escriptora, una de les poetes més importants de les lletres catalanes. Schmitz va iniciar el seu treball amb l’ajuda dels alumnes més petits de l’escola per, posteriorment, finalitzar la seua obra en solitari.

Maria-Mercè Marçal (1952-1998) és un dels personatges més cèlebres d’Ivars. Va ser una destacada poeta, narradora traductora i catedràtica que va destacar per la seua lluita en defensa del moviment feminista.

tracking