SEGRE

POLÍTICA CULTURAL ARQUEOLOGIA

Arbeca restaura els Vilars pels danys de les pluges

Inversió d'uns 300.000 euros en reparacions aquest estiu

El jaciment dels Vilars d’Arbeca, un ‘llac’ el gener del 2020 després de la tempesta Glòria.

El jaciment dels Vilars d’Arbeca, un ‘llac’ el gener del 2020 després de la tempesta Glòria.MAGDALENA ALTISENT

Creat:

Actualitzat:

Arbeca emprendrà aquest estiu obres de consolidació i recuperació del jaciment ibèric dels Vilars, afectat per diversos episodis de pluges torrencials a finals del 2019 i principis del 2020. El ple de l’ajuntament celebrat el 29 de març passat va aprovar el projecte bàsic i d’execució d’obra, redactat per l’arquitecta Carme Casals, i que des de la setmana passada figura en exposició pública per a possibles al·legacions. L’alcalde, Sergi Pelegrí, va explicar ahir a SEGRE que “serà una actuació molt potent per reparar tot el que va quedar espatllat per les inundacions”.

El projecte compta amb un pressupost entorn dels 300.000 euros, una inversió que procedeix dels ajuts de la Generalitat pels efectes de la Depressió Atmosfèrica en Nivells Alts (DANA), que va arrasar i va inundar aquesta zona el 22 d’octubre del 2019. Tot just tres mesos després, el 23 de gener del 2020, la fortalesa dels Vilars va tornar a patir els efectes de l’aigua amb la tempesta Glòria.

I fins i tot l’abril de l’any passat les pluges van inundar de nou el jaciment ibèric. “L’actuació restituirà les escarpes i els ponts d’accés i repararà el mur exterior que aguanta el terraplè, i també contempla treball arqueològic, sempre respectant els materials que s’utilitzen al jaciment”, va comentar Pelegrí.

tracking