SEGRE

CULTURA

La Fira de Titelles, amb un ple total

El públic respon de forma majoritària en una edició adaptada amb aforament controlat || L'espectacle de clausura, avui a la Llotja, dels pocs encara amb entrades disponibles

La companyia lleidatana Xip Xap va presentar al Teatre Julieta Agustí el seu particular ‘Hamelí’.

La companyia lleidatana Xip Xap va presentar al Teatre Julieta Agustí el seu particular ‘Hamelí’.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No es van veure carrers i places a vessar de públic familiar com succeïa en edicions anteriors a la pandèmia, però la Fira de Titelles de Lleida va complir ahir amb les expectatives i va aconseguir omplir la majoria dels espais assignats en aquest nou certamen adaptat a les actuals prescripcions de seguretat sanitària. Es notava que hi havia ganes de titelles després de la decepció de l’any passat, quan el certamen va haver d’ajornar-se primer fins al mes de juliol i al final va acabar suspenent-se.

Després de l’aperitiu de la primera jornada de divendres, en la qual va fer acte de presència la pluja aigualint l’estrena a la plaça de la Llotja del nou espectacle itinerant del Centre de Titelles, la balena Kujira, el sol va vèncer ahir els núvols permetent que el públic pogués disfrutar també dels espais a l’aire lliure, tant al pati del Convent de Santa Clara com a les places del Museu de Lleida i Esteve Cuito, a l’Escorxador. .

Així mateix, la majoria de les obres de marionetes en sales interiors van acabar penjant el cartell d’entrades esgotades. De fet, a mitja tarda, per avui diumenge ja només quedaven entrades per al muntatge Historia Universal, de manipulació d’objectes i teatre d’ombres, a càrrec de David Espinosa a CaixaForum, i per a l’espectacle de clausura de la 32 edició de la Fira, al Teatre de la Llotja a les 19.00 hores amb la prestigiosa companyia sevillana El Espejo Negro i la seua més recent creació, Espejismo, en el qual els titelles i els actors juguen entre la llum i la foscor al ritme de la música.

La resta de la vintena llarga de representacions previstes en el programa tenia ja les entrades esgotades, comptant això sí amb les limitacions d’aforament al 50%..

La 32 Fira de Titelles de Lleida culminarà avui amb més d’una vintena de representacions

Entre les estrenes que va poder disfrutar el públic de la fira, es pot destacar el de la companyia catalana Galiot Teatre al pati del Convent de Santa Clara, que va presentar per primera vegada la seua instal·lació Gira Volta Titelles, un antic carrusel sense cavallets però amb petits autòmats moguts amb mecanismes i engranatges elaborats de material reciclat; o el muntatge més tradicional de titelles La leyenda de Sally Jones, a càrrec dels zamorans Baychimo Teatro a l’Escorxador.

Una altra de les estrenes d’aquesta edició, el dels italians Di Filippo Marionette, l’obra Variations, que va poder veure’s divendres a la Llotja, va viatjar ahir fins al Festival GarGar de Penelles (més informació a la pàgina 38), en el marc de l’habitual activitat de Titelles al territori.

tracking