SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES FIRATÀRREGA

Reflexió sobre l'odi a les xarxes a través del teatre

La companyia Emília Gargot amb alumnes d'instituts de Tàrrega

Assaig ahir de l’obra ‘Container’, amb la col·laboració d’alumnes de l’institut Manuel de Pedrolo.

Assaig ahir de l’obra ‘Container’, amb la col·laboració d’alumnes de l’institut Manuel de Pedrolo.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prop de quatre-cents alumnes de Secundària dels instituts de Tàrrega reflexionen aquesta setmana sobre l’odi a les xarxes socials a través del teatre. Des de dilluns i fins divendres participen en assajos oberts de la companyia local Emília Gargot de la seua segona producció, Container, en el marc del programa de Suport a la Creació de FiraTàrrega.

Jon Arrizabalaga, codirector de l’espectacle, va explicar ahir que “l’objectiu és que els adolescents reflexionin sobre el perill, els disturbis i el vandalisme a l’espai virtual”. Va reconèixer que “ha estat un procés molt llarg, de dos anys i mig de creació a causa de la pandèmia i que es tracta d’un tema delicat amb molta informació per contrastar”.

La companyia, sorgida a partir de la participació de diversos dels seus membres en el postgrau de creació d’arts de carrer de FiraTàrrega, va valorar aquests assajos amb els joves: “És un gran regal, suposa un laboratori de proves per poder portar un producte tancat a l’estrena”, a finals de mes a la Mostra d’Igualada. Al setembre també podrà veure’s a la Fira de Teatre al Carrer.

La directora de la Fira, Anna Giribet, va destacar que “és la primera vegada que hem fet una crida als instituts de la ciutat, ja que es tracta d’un espectacle que interpel·la el públic juvenil”..

tracking