SEGRE

MÚSICA PREMIS

La beca de cobla de Bellpuig, per a una jove de Manresa

En l'edició més participativa, amb setze instrumentistes

Casas, que es va iniciar en el contrabaix als 7 anys, va interpretar dos peces amb la Bellpuig Cobla.

Casas, que es va iniciar en el contrabaix als 7 anys, va interpretar dos peces amb la Bellpuig Cobla.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Núria Casas Coll, una instrumentista de contrabaix de vint anys de Manresa, es va adjudicar ahir la 26a Beca Josep Maria Bernat per a Joves Instrumentistes de cobla de Bellpuig en la seua edició més participativa, que va convocar un total de setze joves instrumentistes. Casas va destacar que “un dels valors més importants dels músics és la versatilitat” en el sentit que actualment la seua especialitat és la música clàssica.

Casas, que toca amb la Cobla Ciutat de Cervera, va agrair la consecució de la beca, dotada amb 2.000 euros, perquè “dona una oportunitat als joves i ha fet que el nivell d’instrumentistes de cobla sigui molt alt”. Després de l’entrega del guardó, Casas va interpretar dos peces amb la Bellpuig Cobla: Melodia per a contrabaix (R.

Lamote de Grignon) i En Cacaliu (Joaquim Serra). En aquesta edició, la beca també va concedir un accèssit a Mariona Llenas Cabello, instrumentista de flautí i tamborí i veïna de Vulpellac, dotat amb cinc-cents euros.

La beca es va entregar al Teatre Armengol en el marc del tradicional concert de Reis de la Bellpuig Cobla, que habitualment tenia lloc el dia 6 de gener però aquest any es va ajornar per la mala evolució de la pandèmia en el municipi. La beca la convoquen l’associació Músics per la Cobla i l’ajuntament de Bellpuig.

tracking