SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES GUARDONS

La companyia lleidatana Campi qui Pugui, Premi de la Crítica

A la categoria al millor espectacle de teatre familiar per 'Camí a l'escola'

Tricicle, la cèlebre companyia teatral catalana, va rebre el premi en reconeixement a la trajectòria.

Tricicle, la cèlebre companyia teatral catalana, va rebre el premi en reconeixement a la trajectòria.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La companyia de teatre lleidatana Campi qui Pugui va guanyar ahir el guardó a millor espectacle familiar 2020 dels XXIII Premis de la Crítica d’Arts Escèniques, que es van celebrar ahir a Barcelona, per l’espectacle Camí a l’escola. Cristina Garcia, la directora de la companyia amb Jordi Pedrós, va recollir el guardó a la gala i va aprofitar per agrair la tasca de la resta de formacions d’espectacles familiars que, al seu torn, “ens han servit de referència i mirall”.

De la mateixa manera, va reivindicar que es deixi de valorar de manera diferent la creació artística segons l’edat del públic de cada espectacle i que totes les professions que formen part de les arts escèniques per a joves tinguin la mateixa visibilitat que la resta..

La companyia, nominada per primera vegada a aquests premis, va basar la seua obra en el documental Sud le chemin de l’école, de Pascal Plisson, que narra la història de quatre nens de diferents països que diàriament s’han d’enfrontar a una infinitat d’adversitats per arribar a l’escola. Jordi Pedrós, cofundador i director de la companyia, confessava a SEGRE que “quan vam veure el documental per primera vegada ens vam quedar bocabadats.

Ens moríem per fer-lo nostre, mostrar-lo a tot el món i que es quedessin atònits, tal com ens va passar a nosaltres”. L’estrena de Camí a l’escola estava previst per a la Mostra Igualada del 2020, però les restriccions a causa de la pandèmia no ho van permetre.

La gala d’entrega, celebrada a la sala Villarroel, va comptar amb un aforament del 50 per cent i va poder seguir-se en línia. L’espectacle El quadern daurat de Carlota Subirós es va emportar els sis premis als quals aspirava.

Per la seua part, Les tres germanes, dirigida per Julio Manrique, en va guanyar tres dels nou a què optava. De la mateixa manera, el Teatre Lliure va ser la institució guanyadora al rebre onze dels guardons entregats per propostes que s’hi han produït o exhibit, a més d’obtenir un reconeixement especial per la seua Programació a Distància.

Altres espectacles de teatre guardonats van ser Justícia, Infanticida, A chorus line i Sonoma..

Finalment, Tricicle va rebre un reconeixement per la seua extensa trajectòria.

tracking