SEGRE

CULTURA

Una 'nit' al museu

Més de 20 equipaments culturals de Lleida obren les portes || Visites guiades amb música en directe, projeccions i 'performances' als recintes

661315_1.jpg

661315_1.jpgMUSEU DE LA NOGUERA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els principals equipaments museístics de la província de Lleida es van sumar ahir a una nova edició de la Nit dels Museus, iniciativa que l’any passat es va suspendre a causa de la pandèmia del coronavirus i l’objectiu de la qual és atansar el patrimoni cultural a tota la ciutadania amb propostes exclusives. I és que, a banda de descobrir les exposicions temporals i les col·leccions permanents als museus a través de visites guiades, el públic va tenir l’oportunitat d’assistir a actuacions musicals en directe i tallers.

En aquesta edició, van ser nou equipaments de la ciutat de Lleida i dotze museus de la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran els que van obrir les portes en aquesta jornada cultural nocturna, que no es va prolongar més tard de les deu de la nit per complir les restriccions del Procicat. Al Museu d’Art Jaume Morera, petits i grans van poder visitar el PUCK Cinema Caravana, a la minúscula sala del qual es van projectar films d’animació de tot el món.

La jornada va finalitzar a les deu de la nit per complir les mesures decretades pel Procicat

Igual de sorprenent va ser la performance Emocionarium que va organitzar el Museu de Lleida. Va ser una acció benèfica a favor de Lleida pels Refugiats que va convidar el públic a reflexionar sobre el desarrelament de les persones desplaçades.

A Balaguer, el Museu de la Noguera va esgotar totes les entrades per a les tres sessions de la visita Secrets de cambra del comptat d’Urgell, amb la participació de Maria Caterina Bullfarines i la música del duo Rossich & Rosanes. Així mateix, en el marc del Dia Internacional dels Museus, famílies senceres van disfrutar gratuïtament dels equipaments.

Per la seua part, la casa museu Duran i Sanpere de Cervera va acollir una performance de l’artista Ana DMatos. Des del despatx de l’historiador i arxiver Agustí Duran, un espai que en l’època estava reservat al treball dels homes de la casa, DMatos presidia l’estança treballant amb un ordinador. Els visitants podien contemplar el treball en la intimitat en aquesta cambra a través de dos forats situats en una lona que cobria la porta del despatx. A les habitacions d’aquesta casa museu, el públic també va poder veure detalls de la roba i elements de la dona de la primera meitat de la passada centúria.

El Centre d’Interpretació del Montsec a Vilanova de Meià i l’espai expositiu de Dinosfera, a Coll de Nargó, van ser altres espais culturals que ahir van obrir portes.

661315_2.jpg

661315_2.jpgMUSEU DE LA NOGUERA

661315_3.jpg

661315_3.jpgMUSEU DE LA NOGUERA

661315_4.jpg

661315_4.jpgMUSEU DE LA NOGUERA

661315_5.jpg

661315_5.jpgMUSEU DE LA NOGUERA

661315_6.jpg

661315_6.jpgMUSEU DE LA NOGUERA

661315_7.jpg

661315_7.jpgMUSEU DE LA NOGUERA

661315_8.jpg

661315_8.jpgMUSEU DE LA NOGUERA

tracking