SEGRE

ART FESTIVALS

Torna un Embarrat nou

L'exposició central comptarà amb sis artistes que reflexionaran sobre un món fràgil || Del 28 de maig a l'1 de juny a Cal Trepat de Tàrrega

La presentació del festival Embarrat va tenir lloc ahir en una de les naus de l’antiga fàbrica J. Trepat.

La presentació del festival Embarrat va tenir lloc ahir en una de les naus de l’antiga fàbrica J. Trepat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La setena edició del festival de creació contemporània Embarrat de Tàrrega, que se celebrarà del 28 a l’1 de juny, reduirà a sis els artistes de l’exposició central que, com a novetat, cada un intervindrà en un espai diferent de Cal Trepat. A més, oferiran una acció artística vinculada al seu treball. El director de l’Embarrat, Jesús Vilamajó, va destacar que “la pandèmia ens ha permès replantejar el festival i a partir d’ara intentarem que tingui connexió directa amb el que vivim com a societat alhora que volem que els artistes s’involucrin amb l’espai i el treballin a fons”.

Entre els artistes hi haurà una lleidatana, Maria Monseny, dissenyadora i escenògrafa de Balaguer, que presentarà Espai reservat, una instal·lació interactiva realitzada amb el programa de Suport a la Creació de FiraTàrrega que planteja la voluntat de les persones de mirar i renunciar als seus propis privilegis. El comissari de la mostra, titulada Un món fràgil. De la resiliència a la resistència, és Jordi Antas, vinculat al Centre d’Art La Panera.

Una altra novetat serà la presentació el projecte Matriu, una col·laboració entre el Museu Trepat i l’Escola Ondara que ha permès que alumnes del centre reinterpretin peces de la fàbrica sota la mirada de les dones. Durant tot el cap de setmana també hi haurà accions performatives i concerts.

L’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan, va celebrar poder reprendre el festival després de l’aturada obligada de l’any passat per la pandèmia de la Covid-19. Pijuan va afirmar que “la cultura és necessària i imprescindible i més aquest aparador de l’art contemporani vinculat amb els agents culturals de la ciutat, com l’Escola Ondara i FiraTàrrega”.

tracking