SEGRE

FESTIVAL PRESENTACIÓ

L'Imaginaria de Binèfar torna amb 27 espectacles

Després del parèntesi del 2020, la vuitena edició se celebrarà de l'1 al 6 de juny || Amb titelles, circ, clown, música, màgia i cine

Presentació ahir a Binèfar del festival Imaginaria.

Presentació ahir a Binèfar del festival Imaginaria.FESTIVAL IMAGINARIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Imaginaria, el Festival de Titelles i Imatge en Moviment de Binèfar, tornarà de l’1 al 6 de juny amb energies renovades després d’un any d’aturada per la pandèmia i amb una de les propostes més mestisses pel que fa a l’aspecte artístic de les seues vuit edicions. I és que la fusió d’estils serà una tònica general en la majoria dels 27 espectacles –amb 46 representacions–, que posaran en escena 21 companyies espanyoles en espais a l’aire lliure, com places, carrers i parcs, i també coberts, com el recinte firal, la Casa de la Cultura o el Teatro Municipal de Los Titiriteros de Binéfar.

L’àmplia programació per a tots els públics comptarà amb actuacions musicals, humor, espectacles de màgia, clown, circ, titelles clàssics i més avantguardistes, projeccions de pel·lícules, conferències i exposicions interactives. La directora artística del festival, Pilar Amorós (cofundadora de Los Titiriteros de Binéfar), va presentar ahir la nova edició acompanyada del regidor de Cultura, Juan Carlos García, i la tècnica Laura Baquero.

S’ha de destacar que el festival ha comptat amb les companyies que van ser contractades l’any passat, procedents d’Aragó, Catalunya, el País Basc, València o Andalusia, entre altres punts de la geografia.

Programació destacada

Animació. Alauda Teatro (Castella i Lleó).

Música. Tradicional amb La Chaminera (Aragó) i fusió amb titelles i poesia amb La ChicaCharcos (Castella-la Manxa).

Titelles. Amb Víctor Biau (Aragó), La Canela (Andalusia), Ángeles de Trapo (Andalusia) i Anita Maravillas (Euskadi).

Teatre d'objectes. Amb les companyies catalanes A2mans, Zero en Conducta i Holoqué.

Clowns. El català Javier Ariza, l’asturià Adrián Conde (màgia) i, des d’Andalusia, Kulu Orr (videoart) i Lapso Producciones (música clàssica, espectacle de clausura).

Ombres xineses. Companyia Valeria Guglietti (Catalunya).

tracking