SEGRE

GUIA

Bob Dylan fa 80 anys com a llegenda viva del folk rock

El nord-americà té un Nobel, un Oscar i un Pulitzer entre els seus reconeixements

Bob Dylan, natural de Duluth (Minnesota), en un concert.

Bob Dylan, natural de Duluth (Minnesota), en un concert.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El músic, cantautor i poeta nord-americà Bob Dylan, una de les figures culturals més importants de tots els temps, va complir ahir 80 anys d’edat aclamat com una llegenda viva del folk rock. Amb una carrera que es mesura en 39 discos i 125 milions de còpies venudes, Dylan fa dies que rep una allau de tributs dels mitjans de comunicació, però especialment dels seus seguidors, entre els quals compta amb altres icones musicals com Patti Smith, que li ha dedicat un concert, o Chrissie Hynde, vocalista de The Pretenders, amb una recopilació de temes.

La seua localitat natal de Duluth (Minnesota) ha iniciat un any de celebracions. La seua qualitat com a compositor va portar Dylan a ser el primer músic a guanyar el premi Nobel de Literatura, el 2016, per crear “noves expressions poètiques” en la tradició del cançoner americà, probablement l’única distinció controvertida en una llarga llista que inclou Grammys, un Oscar i un Pulitzer.

Entre els seus discos més famosos hi ha Love & Theft (2001), Modern Times (2006), Tempest (2012) o Fallin Angels (2016), i l’any passat va publicar Rough and Rowdy Ways, el seu primer disc de temes inèdits en 8 anys. El 1998 va actuar al festival Doctor Music d’Escalarre, al Pallars Sobirà.

tracking