SEGRE

MÚSICA CERTAMEN

El Festival dels Pirineus 'reviu' aquest estiu amb 48 concerts

Del 2 de juliol al 22 d'agost, en 33 municipis, vint dels quals de Lleida

L’orquestra Vespres d’Arnadí va clausurar l’última edició, el 2019.

L’orquestra Vespres d’Arnadí va clausurar l’última edició, el 2019.CYNTHIA SANS

Creat:

Actualitzat:

El Festival de Música Antiga dels Pirineus (Femap) podrà celebrar aquest estiu la desena edició del certamen, que va haver de suspendre’s l’any passat per culpa de la pandèmia. Ho farà amb una programació de 48 concerts, una xifra lleugerament inferior a la de l’edició del 2019, que va comptar amb 53 recitals, del 2 de juliol al 22 d’agost.

Això sí, el cartell musical, que arrancarà com és habitual cada any a la catedral de Santa Maria de la Seu d’Urgell, podrà estrenar-se amb la peça que hauria d’haver inaugurat el festival l’any passat, la Missa de Difunts original de Joan Brudieu, el compositor llemosí nascut el 1520 però establert des de nen a la capital de l’Alt Urgell, on va arribar a convertir-se en mestre de capella de la catedral i ciutat on va morir el 1591.

Concert inaugural el 2 de juliol a la catedral de la Seu amb la ‘Missa de Difunts’ de Joan Brudieu

Aquest Officium defunctorum Urgellensis és una nova producció pròpia del festival –a càrrec de l’Ensemble Brudieu, dirigit per Josep Cabré– pensada per ser estrenada el 2020, quan es complia el cinquè centenari del naixement del compositor.

El conjunt musicovocal recuperarà aquesta composició especial per al festival, que després de la Seu d’Urgell també podrà gaudir-se el 3 de juliol a Pesillà de la Ribera, localitat als afores de Perpinyà, al Rosselló francès, i el dia 4 a l’església de Sant Domènec de Puigcerdà.

La programació del Femap arribarà aquest estiu fins a trenta municipis més del Pirineu català i andorrà, dinou dels quals pertanyents a les comarques de Lleida.

D’aquesta manera, es preveuen concerts a Organyà, Esterri d’Àneu, Sort i el nucli de Seurí, el santuari del Miracle de Riner, Cornellana (la Vansa i Fórnols), Tremp, Tiurana, Son (Alt Àneu), Bossòst, l’església de Covet (Isona i Conca Dellà), Vilanova de Banat (Alàs i Cerc), Salàs de Pallars, la Pobla de Segur, Taüll (la Vall de Boí), Espot, Espui i Beranui (la Torre de Capdella), Estamariu, Tavascan (Lladorre) i Castell de Mur.

tracking