SEGRE

Lleida s'omplirà diumenge de cultura popular per les Festes Tradicionals de Corpus

Lleida ja es prepara per les XXVI Festes Tradicionals de corpus a Lleida, que tindran lloc el proper diumenge 6 de juny a l’eix comercial de la ciutat.

Imatge de les Festes Tradicionals de corpus anys enrere

Diumenge la cituat s'omplirà de cultura popular, a pesar de les indicacions Covid-19, per les Festes Tradicionals de corpusPatronat del corpus de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La celebració de les XXVI Festes Tradicionals de Corpus i els seus actes, estaran marcats pel retorn a la normalitat i alhora, amb un format més reduït quant als espais i la supressió del seguici tradicional de la tarda. Tot i això el centre de la ciutat s'omplirà de catifes florals, alguna catifa menys que en anys anteriors però amb nous espais, els quals seran més oxigenats i amplis, com els porxos de la Paeria. A la sortida tradicional de l'Àliga durant el migdia, es podrà assistir a una mostra de balls a la plaça de Sant Joan, amb tots els elements del seguici tradicional de corpus.

L'organització espera tenir preparades prop de 2 tones de material i flors per a realitzar unes 13 catifes per tot l'eix comercial, la més gran, amb l'escut de la ciutat, a la plaça de la Paeria. Catifes que es podran visitar des de les 10 del matí i fins a les 19.00 hores, realitzades per prop de 40 catifaires que des de les 6 del matí iniciaran el muntatge efímer de les catifes.

Aquest any una de les catifes serà comuna a tot Catalunya, coordinada per la federació de catifaires de Catalunya, de la qual el Patronat és membre, una catifa amb una "espelma" per a tenir presents els morts per la Covid-19 a Catalunya.

Un dels actes també més destacats serà el de la sortida de l'Àliga de Lleida a les 12,30 h a l'escenari de la plaça de Sant Joan, on realitzarà el seu ball de respecte, davant del nombrós públic assistent i les autoritats de la ciutat i amb una mostra dels balls i elements que formen el seguici tradicional de corpus, on un lluïment de danses dels diferents elements tradicionals donaran cloenda als actes programats per aquesta edició, en la qual s'espera la presència de les diferents autoritats lleidatanes.

De nou la normalitat tornarà a la ciutat de Lleida, amb aquesta versió més reduïda, sobretot en els actes més tradicionals a la plaça de Sant Joan amb un format delimitat i amb cadires per al públic assistent.

tracking