SEGRE

PATRIMONI RESTAURACIÓ

Algerri inicia els treballs de rehabilitació a l'església

S'instal·len les primeres proteccions als pilars de l'estructura del temple || Les obres duraran 6 mesos i costaran 453.000 €

Les proteccions instal·lades en alguns dels pilars del temple.

Les proteccions instal·lades en alguns dels pilars del temple.AYUNTAMIENTO DE ALGERRI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ja està tot a punt per a les obres de rehabilitació de l’església de Nostra Senyora de la Purificació d’Algerri, tancada al públic des de fa tres anys per despreniments. Ahir es van instal·lar unes proteccions en tres dels pilars interiors de l’estructura i a partir d’avui s’iniciarà la intervenció de rehabilitació amb altres bastides que permetran els treballs d’altura.

Les previsions són que les obres, que van a càrrec de l’empresa Biosca, durin uns sis mesos. Suposaran una inversió de 453.556 euros i el bisbat de Lleida compta amb subvencions de la Generalitat i de la Diputació, a més de les aportacions de la mateixa parròquia d’Algerri.

L’abril de l’any 2018 els tècnics i les autoritats van aconsellar tancar el temple al culte per evitar riscos després de comprovar alguns despreniments i esquerdes importants en l’estructura d’aquest temple barroc del segle XVIII i a la façana. A més, altres estudis van determinar que existien problemes de fonamentació. Durant aquest període, l’ajuntament ha cedit un local per portar a terme les celebracions i activitats religioses.

Val a recordar que l’església de Nostra Senyora de la Purificació d’Algerri està declarada Bé Cultural d’Interès Local (BCIL). El bisbat va firmar a finals d’abril el contracte d’inici de les obres de rehabilitació del temple, que acabaran a la tardor.

tracking