SEGRE

CINE CERTAMEN

El Galacticat, a Tàrrega del 23 al 29 d'agost

La vuitena edició del festival de cine fantàstic i de terror estrena aquest mes sessions 'off' a Mollerussa, Sabiñánigo i Alcanyís i anuncia un jurat amb la directora Judith Colell

Judith Colell i Miquel García Borda, dos membres del jurat.

Judith Colell i Miquel García Borda, dos membres del jurat.GALACTICAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Cinemes Majèstic de Tàrrega recuperaran del 23 al 29 d’agost el festival Galacticat de cine fantàstic i de terror, després que la vuitena edició hagués de suspendre’s l’any passat per la pandèmia. Aquesta mostra cinematogràfica de Ponent, impulsada per l’Associació Galacticat i el Circuit Urgelllenc, va anunciar també ahir la incorporació per primera vegada de sessions i activitats en altres localitats de Lleida i la Franja.

Després que el cine de Penelles acollís el passat 9 de maig una projecció de pel·lícules coincidint amb el festival GarGar, els organitzadors van confirmar sessions d’aquest Off Festival a Mollerussa el 10 i el 25 de juny; a Sabiñánigo demà, divendres i els dies 10 i 11 de juny; i a Alcanyís en dates encara per concretar..

D’altra banda, el Galacticat també va donar a conèixer els membres del jurat del festival d’aquest any, que comptarà amb la directora, productora i guionista Judith Colell, que a les eleccions del proper dia 14 aspira a succeir al capdavant de l’Acadèmia Catalana del Cinema Isona Passola. També formarà part del jurat l’actor i director Miquel García Borda, un rostre conegut de sèries de TV3 com Secrets de família i El cor de la ciutat, o d’àmbit estatal com Hospital Central o El secreto de Puente Viejo.

També integraran el jurat el director Dani Villanueva, Goya el 2012 pel curt El barco pirata; i el periodista i crític de cine Pep Prieto..

D’altra banda, aquest divendres que ve el Museu Comarcal de l’Urgell-Tàrrega estrenarà l’exposició del Galacticat, que omptarà amb trenta obres originals de Jennifer Dahbura, il·lustradora d’El Salvador, autora del cartell de la vuitena edició, i inspirades en el lema d’aquest any del festival, l’univers creatiu del mestre de terror Stephen King. També projectarà curts fantàstics fins al pròxim dia 31 de juliol.

Judith Colell i Miquel García Borda, dos membres del jurat.

Judith Colell i Miquel García Borda, dos membres del jurat.GALACTICAT

tracking