SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES PREMIS

Els lleidatans Campi Qui Pugui i Mireia Aixalà opten a un Max

En teatre familiar, per 'Camí a l'escola', i millor actriu, per 'Les tres germanes'

Campi Qui Pugui van representar ‘Camí a l’escola’ dissabte passat al Treubanya de Torrefarrera.

Campi Qui Pugui van representar ‘Camí a l’escola’ dissabte passat al Treubanya de Torrefarrera.AMADO FORROLLA

Creat:

Actualitzat:

Tot just tres setmanes després de guanyar a Barcelona un dels Premis de la Crítica d’Arts Escèniques al millor espectacle del 2020 per al públic familiar, la companyia lleidatana Campi Qui Pugui segueix recollint èxits amb el seu nou muntatge, Camí a l’escola. Ahir, la Fundació SGAE va donar a conèixer els candidats que optaran als Premis Max, els més prestigiosos del teatre a Espanya, i els Campi Qui Pugui es van colar entre els millors a la categoria de millor espectacle per a públic infantil, juvenil o familiar.

També competirà per un Premi Max l’actriu de Juneda Mireia Aixalà pel seu paper a Les tres germanes, l’adaptació del clàssic de Txékhov a càrrec de Julio Manrique al Teatre Lliure de Barcelona. Aixalà també va ser reconeguda el mes passat amb un dels Premis de la Crítica com a millor actriu de repartiment.

La lleidatana compta amb una de sòlida i llarga trajectòria professional, sobretot a la televisió catalana, amb papers a La Rosa, La memòria dels Cargols, Lo Cartanyà, Kubala, Moreno i Manchón i Les de l’hoquei..

Per la seua banda, Campi Qui Pugui, companyia fundada per l’actor Jordi Pedrós, de Castellserà, i l’actriu de Lleida Cristina García, ja van optar a un Max l’any passat pel seu anterior muntatge, Asteroid, seleccionat llavors en la categoria d’espectacle de carrer. Camí a l’escola és una adaptació teatral del documental francès del 2013 Sur le chemin de l’école, sobre les dificultats que han de superar molts nens en països subdesenvolupats per arribar cada dia a l’escola.

L’obra també va haver de superar dificultats per a la seua estrena a Lleida l’any passat, ajornat just el cap de setmana de març en què es va decretar l’estat d’alarma i el confinament per la pandèmia. Finalment, va poder veure’s a l’Escorxador al setembre.

Dissabte passat es va representar a Torrefarrera, al nou festival Treubanya..

Zum Zum Teatre, finalista als premis de la Mostra d’Igualada

L’anunci dels Premis Max va coincidir ahir amb la proclamació del guardó de la Xarxa Alcover, en el marc de la Mostra d’Igualada de teatre familiar celebrada la setmana passada. La companyia vallesana Engruna Teatre, amb l’obra Sopa de pedres, es va emportar aquest guardó –que suposa una gira per teatres de Catalunya, València, les Balears i Andorra–, però les companyies lleidatanes de teatre familiar van demostrar una vegada més la seua qualitat, aquesta vegada de la mà de Zum Zum Teatre, com una de les finalistes del premi per Polzet.

El jurat va destacar especialment “la gran qualitat artística i humana” d’aquest espectacle, una adaptació del conte clàssic de Perrault, interpretada per Jesús Agelet i Ramon Molins. Zum Zum Teatre i Campi Qui Pugui van ser premiats el mes passat a la fira Feten de Gijón, l’aparador més prestigiós a Espanya del teatre infantil i juvenil.

tracking