SEGRE

LITERATURA FESTIVALS

El Segre de Negre més global

La 5a edició va homenatjar les escriptores nord-americanes Patricia Highsmith i Donna Leon || Més de 30 escriptors van participar en el certamen literari

Montse Torres, guanyadora en relat breu, i Joan Ollé, accèssit, amb Eulàlia Pagès i Montse Sanjuan.

Montse Torres, guanyadora en relat breu, i Joan Ollé, accèssit, amb Eulàlia Pagès i Montse Sanjuan.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Segre de Negre, el festival de novel·la negra organitzat per Pagès Editors i l’Institut d’Estudis Ilerdencs, va celebrar ahir la segona i última jornada en la seua tornada després de la suspensió de la darrera edició. L’entrega dels premis del III Concurs de Relats Breus va ser per a Montse Torres i Joan Ollé en què va aconseguir un accèssit de relat breu que va ser un dels moments àlgids de la jornada de clausura d’una cinquena edició en què es van portar a terme una sèrie d’activitats interdisciplinàries relacionades tant amb la literatura com amb el cine i l’art.

Pel que fa a les activitats, durant el festival d’aquest any es van celebrar diferents presentacions de novetats literàries, amb protagonisme per a Lluís Llort, Sebastià Marí, Ramona Solé, Sebastià Bennasar, Raquel Gámez i Laia Vilaseca. També es van organitzar dos taules redones, una de dedicada al procés de creació dels llibres sobre crims reals, de la mà de l’escriptor Pep Coll, i les periodistes Fàtima Llambrich i Tura Soler; i l’altra dedicada a tres personatges memorables del gènere com Kurt Wallander, Mina Fuster i Phillip Marlowe, amb els escriptors Juan Cal, Montse Sanjuan i Anna Maria Villalonga.

A més van poder visitar-se els escenaris pels quals transcorre L’origen del pecat, de Marta Alòs. .

El festival va homenatjar l’escriptora Patricia Highsmith dedicant la imatge del cartell d’aquest any a la seua figura pel centenari del naixement i donant el nom dels seus contes a les diferents activitats. Va destacar també la presència, virtual, de l’escriptora Donna Leon, distingida amb el premi Trajèctoria Literària Segre de Negre.

Montse Torres, guanyadora en relat breu, i Joan Ollé, accèssit, amb Eulàlia Pagès i Montse Sanjuan.

Montse Torres, guanyadora en relat breu, i Joan Ollé, accèssit, amb Eulàlia Pagès i Montse Sanjuan.GERARD HOYAS

tracking