SEGRE

POLÍTICA CULTURAL ESPECTACLES

Un estiu per consumir cultura

La Paeria programa des de dissabte vinent i fins al 31 d'agost una vintena de propostes de música en directe i arts escèniques || La Seu Vella, escenari principal d''Estiu en Viu'

‘Liquid drone’ de Col·lectiu Free’t, una de les propostes.

‘Liquid drone’ de Col·lectiu Free’t, una de les propostes.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Després de l’èxit del programa cultural Fase Cultura de l’any passat, la ciutat de Lleida es tornarà a omplir aquest estiu d’arts escèniques i música en directe. El regidor de Cultura, Jaume Rutllant, va presentar ahir al claustre de la Seu Vella el conjunt d’activitats Estiu en Viu, acompanyat del regidor de Joventut i Festes, Ignasi Amor, i del director del Consorci del Turó de la Seu Vella, Joan Baigol. Des de dissabte vinent fins al 31 de juliol, la Paeria ha programat una vintena de propostes que tindran com a principal escenari la plaça de la Sardana del Turó de la Seu Vella.

I és que, segons Rutllant, després de la sagnia de visitants el 2020 a causa del confinament domiciliari i les restriccions de mobilitat al territori al llarg de l’any, “hem de mostrar tot el nostre suport al que és el monument més emblemàtic de la nostra ciutat”.

Setze de les activitats són musicals, encara que hi ha teatre i una proposta de memòria històrica

Només cinc de la vintena d’espectacles seran de pagament: la presentació del disc Amor i ràbia d’Emília Rovira a l’Auditori Enric Granados (19 de juny); La Gran Final! del XIV Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes a l’Auditori (3 de juliol); i les actuacions de Fredrick Carlquist Quintet (10 de juliol), Stefano Palatchi Quintet (16 de juliol) i la de Barcelona Big Blues featuring Dani Nel·lo (23 de juliol), totes al Turó de la Seu Vella.

El tret de sortida d’aquesta programació cultural el donaran aquest dissabte vinent l’Orquestra Julià Carbonell (OJC) als Barris - Trio Cordes de Ponent als centres cívics de la Bordeta, a les 18 hores, i Magraners, a les 19.30 h.

Aquella nit, el percussionista Jaume Piqué i Berta Puigdemasa a l’arpa també oferiran un concert a la Central Fructícola Arilfruit.

Entre les activitats de l’Estiu en Viu, que també tindran com a escenaris el Museu de l’Aigua, la nau central de la Seu Vella i l’IEI, destaquen la XIV Festa de la Música que se celebrarà el 19 de juny, els espectacles d’humor We bitches i Not talent, i un concert de música dron de la mà del Col·lectiu Free’t a la nau central de la Seu Vella.

Les reserves, a través del portal Entrápolis, s’obriran cada dilluns a les 17.30 hores per als esdeveniments que se celebrin en la setmana en curs i fins a esgotar localitats.

‘Liquid drone’ de Col·lectiu Free’t, una de les propostes.

‘Liquid drone’ de Col·lectiu Free’t, una de les propostes.SEGRE

tracking