SEGRE

POLÍTICA CULTURAL EQUIPAMENTS

Polèmica a la Seu d'Urgell per l'escola municipal de dansa

L'ajuntament traurà a concurs les places de direcció i professors || La fins ara directora critica el nou projecte

L’escola està ubicada al centre cultural Les Monges.

L’escola està ubicada al centre cultural Les Monges.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de la Seu d’Urgell ha anunciat que traurà a concurs la plaça de direcció de l’escola municipal de dansa i les dels professionals que impartiran les classes del centre a partir del curs vinent al setembre. La mesura, que arriba després de 25 anys de funcionament de l’equipament, ha generat polèmica entre la fins ara directora i els dos monitors que havien treballat al centre municipal fins al tancament per la pandèmia.

La regidora d’Educació, Núria Tomàs, va explicar ahir que la persona que ha exercit tots aquests anys com a directora tenia un contracte de prestació de serveis, no constava a la plantilla de treballadors de l’administració municipal i facturava cada mes pels més de 100 alumnes que tenia el centre. Va qualificar la situació d’“irregular” a l’incomplir la llei de contractació del sector públic de la Generalitat, que estipula un màxim de 15.000 euros anuals per als contractes de serveis.

Tomàs va indicar que totes les persones que treballen a l’ajuntament “han de superar un procés de selecció i no podem adjudicar res a dit” i va insistir que “tenim l’obligació d’actuar amb transparència i equanimitat”.

L’ajuntament prepara les bases del concurs. Queda pendent per decidir si la titulació de grau superior de dansa serà requisit indispensable per accedir a la direcció de l’escola o sumarà com a mèrits per aconseguir la plaça. D’altra banda, l’ajuntament va enviar ahir una carta a totes les famílies d’alumnes.

La fins ara directora, Ana Martín, va enviar una altra carta a famílies i col·laboradors del centre per acomiadar-se i informar que l’ajuntament ha prescindit de la seua figura “perquè volen crear un nou projecte on no encaixo”. Explica que pretenen “implementar un model de conservatori amb exàmens, requeriments de vestuari i pressió sobre els alumnes,” que acabarà creant “discriminacions”. A la missiva, critica que no “m’han donat l’opció de presentar-me a cap concurs”.

L’ajuntament va assegurar que no pretén crear un conservatori sinó “que el departament d’Educació homologui l’escola”, un tràmit que “no implica avaluacions ni obligacions de vestir de cap forma concreta”.

tracking