SEGRE

DANSA CERTAMEN

Presenten un Dansàneu de premi

El festival, distingit amb el Nacional de Cultura 2021, oferirà una vintena d'espectacles del 25 de juliol a l'1 d'agost || Amb convidats com Mishima, Maria del Mar Bonet i Joan Garriga

Rut Martínez, Estefania Rufach i Ferran Rella, ahir en la presentació del Dansàneu a l’IEI.

Rut Martínez, Estefania Rufach i Ferran Rella, ahir en la presentació del Dansàneu a l’IEI.IEI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tot just deu dies després de rebre un dels Premis Nacionals de Cultura 2021, el Dansàneu va presentar ahir el seu programa més ambiciós per celebrar la trentena edició, del 25 de juliol a l’1 d’agost. El Festival de Cultures del Pirineu, denominació oficial des de la refundació del certamen el 2015, oferirà una vintena d’espectacles, amb artistes convidats com Mishima, Maria del Mar Bonet, Joan Garriga o Roger Mas.

La directora del festival, Rut Martínez, i el president del Consell Cultural de les Valls Àneu, Ferran Rella –que l’impulsa des del 1992–, van presentar la nova edició al matí a l’Institut d’Estudis Ilerdencs i, passat el migdia, al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), al costat de les pintures murals originals de Santa Maria d’Àneu, un dels espais emblemàtics d’espectacles del Dansàneu. 

A l’IEI, la vicepresidenta, Estefania Rufach, va valorar el festival com “un dels esdeveniments culturals més atractius que es pot gaudir a les comarques de Lleida a l’estiu, amb una projecció exterior i un cartell que situen el nom del Pirineu en un lloc destacat de l’àmbit cultural”.

A les sales del romànic del MNAC, la directora general de Cultura Popular, Maria Àngels Blasco, es va afegir a una presentació que va comptar també amb l’actuació del ballarí Mario G. Sáez, que va oferir un aperitiu de Tradere, de la companyia de dansa Laia Santanach, una coproducció del Dansàneu amb el Mercat de les Flors, Fira Mediterrània de Manresa i el Ballet National de Marseille.

Rut Martínez va repassar la vintena de propostes artístiques, que barrejaran la dansa, la música i el patrimoni de les Valls d’Àneu des de diferents perspectives: la del patrimoni monumental i arquitectònic, principalment les esglésies aneuenques on se celebraran alguns espectacles; la de la naturalesa, present en diversos eixos del programa i central en activitats com les excursions naturalistes, que aquest any seran nocturnes; i la immaterial, protagonista en produccions especials com la recuperació del ballet inèdit de Robert Gerhard Els focs de Sant Joan, inspirat en la festa de falles d’Isil. Ahir mateix van sortir a la venda 1.500 entrades per a les obres de pagament a www.dansaneu.cat.

tracking