SEGRE

COVID PATRIMONI

La Vall de Boí demana restringir la baixada de falles per la pandèmia

Imatge d’arxiu de la baixada de falles a Taüll.

Imatge d’arxiu de la baixada de falles a Taüll.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de la Vall de Boí ha recomanat restringir la baixada de falles i no celebrar les festes majors per la pandèmia. Davant de les últimes mesures aprovades pel Govern en relació amb les restriccions per la Covid-19, el consistori va fer ahir una crida a totes les associacions dels pobles, recomanant que aquest any no se celebrin les festes majors, atès que les restriccions vigents les fan poc viables en unes condicions òptimes pels espais i els aforaments que es demanen des del Procicat.

Pel que fa a les baixades de falles, especialment les del proper 23 de juny, coincidint amb la nit de Sant Joan i davant de la previsió d’una gran afluència de visitants per disfrutar un llarg pont de quatre dies, l’ajuntament demana que les baixades siguin restringides als veïns de cada municipi i que s’eviti la interacció entre els fallaires i el públic.

De cara a les persones que vagin a veure aquesta festa declarada Patrimoni Immaterial de la Unesco, es recomana que la visualització de la baixada es faci des dels respectius domicilis o allotjaments turístics. El principal objectiu és evitar massificacions als carrers i les places que ara com ara només poden acollir grups reduïts. No obstant, es controlarà el compliment de les distàncies, l’ús de mascareta i la mobilitat del públic.

tracking