SEGRE

ARQUEOLOGIA PROMOCIÓ

El Molí d'Espígol reprèn les visites guiades gratuïtes

Els últims dissabtes dels mesos de juny, juliol, agost i setembre || L'activitat inclourà la degustació de cervesa Iberika

Una visita guiada al jaciment ibèric del Molí d’Espígol.

Una visita guiada al jaciment ibèric del Molí d’Espígol.AGÈNCIA CATALANA DEL PATRIMONI CULTURAL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agència Catalana del Patrimoni Cultural i l’ajuntament de Tornabous (Urgell) reprendran les visites guiades gratuïtes al poblat ibèric del Molí d’Espígol els mesos de juny, juliol, agost i setembre amb l’objectiu de donar a conèixer aquest jaciment arqueològic, un dels més importants a Catalunya d’aquesta època. L’objectiu de la iniciativa és facilitar l’accés dels ciutadans al jaciment i promoure’n la difusió.

D’aquesta manera, els últims dissabtes de cada mes (26 de juny, 31 de juliol, 28 d’agost i 25 de setembre) a les 11.00 hores el jaciment obrirà les portes de forma gratuïta per explicar la història del poble ibèric dels ilergets a través de les restes arqueològiques d’una de les seues grans ciutats, el Molí d’Espígol..

Aquest jaciment va ser probablement la capital del poble ilergeta i algunes teories la identifiquen amb la mítica ciutat ilergeta d’Atanagrum. El programa de visites el durà a terme l’equip d’educadors de l’empresa Iber, Arqueologia, Patrimoni i Turisme i tindran una durada aproximada d’una hora i mitja. L’activitat també inclourà un tast de cervesa Iberika. Per motius sanitaris l’aforament és limitat i serà imprescindible la reserva prèvia al telèfon 977 638 556 o al correu reservesmonuments.acdpc@gencat.cat.

L’Agència del Patrimoni Cultural va renovar el 2019 la museografia del centre de visitants del jaciment

L’Agència Catalana del Patrimoni Cultural va renovar l’any 2019 la museografia del centre d’acolliment de visitants del Molí d’Espígol amb l’elaboració de nous continguts interpretatius i la creació d’un audiovisual que explica la història dels cabdills ilergetes Indíbil i Mandoni. Un dels elements destacats és la recreació hipotètica de com podria haver estat aquesta població ibèrica en el moment de la seua màxima esplendor.

El dibuix de la ciutat es basa en els resultats de les campanyes arqueològiques i en les interpretacions que han fet els arqueòlegs i és un recurs de primer ordre per poder millorar d’aquesta manera la comprensió del jaciment. El projecte es va completar amb un audiovisual que relata la història d’Indíbil i Mandoni, que porta per títol Atanagrum.

tracking