SEGRE

ART INVESTIGACIÓ

La UdL atribueix un oli inèdit a un artista dels EUA del XIX

Al Centre d'Art d'Època Moderna

El CAEM atribueix aquest oli al nord-americà Rembrandt Peale.

El CAEM atribueix aquest oli al nord-americà Rembrandt Peale.CAEM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Experts del Centre d’Art d’Època Moderna (CAEM) de la Universitat de Lleida (UdL) han atribuït al pintor nord-americà Rembrandt Peale (1778-1860) una obra fins ara inèdita, Retrat masculí en la moda neoclàssica, una pintura a l’oli sobre tela de 72,9 per 59,8 centímetres. Peale va pintar presidents dels Estats Units com Thomas Jefferson i George Washington, el retrat del qual llueix a la Casa Blanca.

La UdL va informar ahir que la pintura data del primer terç del segle XIX, “probablement al voltant del 1810, durant l’època en què el pintor va visitar Anglaterra”. Procedent d’una col·lecció particular, aquest oli mostra un home vestit a la manera que es va popularitzar a Europa i els Estats Units entre els anys 1795 i 1820, un estil que trencava amb els brocats, encaixos i perruques de la cort arran de la Revolució francesa i la de les Tretze Colònies.

Val a destacar que durant la investigació aquest centre d’art de la UdL va comptar amb opinions epistolars d’experts de la Smithsonian National Portrait Gallery dels Estats Units, el Philadelphia Museum of Art i la National Portrait Gallery de Londres, entre d’altres.

tracking