SEGRE

MÚSICA ENTREVISTA

La cantant lleidatana Emília Rovira Alegre presenta dissabte a l'Auditori els temes d''Amor i ràbia'

La cantant lleidatana Emília Rovira Alegre presenta dissabte a l'Auditori els temes d''Amor i ràbia' || S'estrena musicant les seues pròpies cançons

La cantant i compositora lleidatana Emília Rovira Alegre viu a Oslo encara que no s’oblida d’Alpicat.

La cantant i compositora lleidatana Emília Rovira Alegre viu a Oslo encara que no s’oblida d’Alpicat.LUZDCALLE

Creat:

Actualitzat:

La cantant lleidatana Emília Rovira Alegre presentarà dissabte vinent a l’Auditori Enric Granados (20.00 h, 15 €/12 €) els temes del seu nou treball discogràfic, Amor i ràbia, un àlbum en el qual amb quatre poemes musicats del seu pare, l’escriptor Pere Rovira, s’estrena amb un conjunt de cançons, amb lletra i música que porten la seua pròpia firma. “El títol pot indicar com ens sentim ara: molt amor per la gent que ens envolta amb el sofriment que es desprèn de la pandèmia, però també molta ràbia per tot el que passa”, va explicar la cantant i compositora, que des de fa més de sis anys resideix a Oslo.

“Encara que visqui a Noruega, el cor el tinc aquí. Allà tinc la meua vida més professional [dirigeix una escola de música] i aquí, el meu vessant més artístic”, va afegir.

Les seues cançons expressen amor i ràbia, “dos emocions antagòniques, que poden conviure perfectament. No s’ha de tenir por d’abraçar el dolor, a manifestar-lo.

Igual que no podem callar davant de les injustícies, tampoc hem de fer-ho davant de l’amor, cal expressar les emocions. Per sobreviure, també cal abraçar el sofriment, afrontar-lo, acollir-lo..., com un instrument de curació anímica, moral”, va comentar l’artista.

No li molesta que puguin etiquetar els seus temes de ràbia com a cançó protesta ja que en les seues lletres no amaga les seues opinions sobre la violència de gènere, el drama migratori al Mediterrani o els presos polítics, no només del procés sinó també per casos com els de l’activista Julian Assange (Wikileaks). “Si Europa vol ser la representant d’un món just, en pau i democràcia, no podem quedar-nos de braços plegats davant de totes aquestes injustícies”, va assegurar.

La cantant presentarà el seu nou disc davant el seu inseparable piano –i també amb una mica de guitarra– i molt ben acompanyada amb un elenc d’intèrprets de luxe: el guitarrista i compositor barceloní Eduard Iniesta; Álex Tena, bateria de Jarabe de Palo; Miquel Àngel Cordero al contrabaix; el lleidatà Josep Maria Bossa a les guitarres i teclats; i dos convidats més, el saxofonista d’Agramunt Jaume Sanchis i Anaïs Clemente al clarinet.

tracking