SEGRE

CINE INICIATIVA

Cervera recuperarà les projeccions de pel·lícules

Amb el cicle 'Cinema a la Boira', que s'estrenarà a l'agost

Proposta de 4 joves que treballen al sector al costat de la Paeria amb el suport del Circuit Urgellenc.

Proposta de 4 joves que treballen al sector al costat de la Paeria amb el suport del Circuit Urgellenc.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Cervera recuperarà les projeccions de cine de forma estable gràcies al nou cicle Cinema a la Boira, una iniciativa de quatre joves vinculats a la ciutat que treballen al sector: Jordi Boquet, Anna Novell, Alba Bosch i Sergi Moreno, que forma part de la candidatura que acaba de guanyar les eleccions a la presidència a l’Acadèmia del Cinema Català, encapçalada per Judith Colell. S’ha de recordar que el Cinema Casal va tancar el maig de l’any 2014, a causa de la caiguda de públic i l’alt cost de la digitalització dels projectors.

L’objectiu de la iniciativa, en format de cineclub, és “recuperar l’experiència col·lectiva de gaudir d’una pel·lícula en pantalla gran i bon so”, van explicar ahir. El cicle, gratuït amb inscripció prèvia, s’estrenarà amb quatre sessions a l’Auditori.

La primera, prevista per al dia 1 d’agost, servirà per retre homenatge al cineasta Luis García Berlanga, coincidint amb el centenari del seu naixement, amb la projecció de La escopeta nacional. La segona sessió tindrà lloc el dia 29 d’agost, a l’aire lliure i en el marc de la festa de l’Aquelarre.

Serà un film vinculat amb el feminisme, que comentarà l’escriptora Bel Olid. Les dues sessions següents es programaran entorn de Tots Sants (dirigida al públic familiar, tractarà sobre la mort) i per festes de Nadal.

tracking