SEGRE

MÚSICA CERTAMEN

El concurs Ricard Viñes, amb pianistes de vuit països

Del 30 de juny al 3 de juliol, també amb concerts a la Seu Vella i l'IEI || Les semifinals, en streaming a 'lleidatv.cat'

Presentació ahir a l’Auditori del concurs Ricard Viñes.

Presentació ahir a l’Auditori del concurs Ricard Viñes.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La incertesa creada per la pandèmia a l’hora d’organitzar esdeveniments internacionals no ha impedit finalment que Lleida reprengui el concurs de piano Ricard Viñes –certamen que va haver de suspendre’s l’any passat–, però que arribarà del 30 de juny al 3 de juliol a la 24 edició amb la presència de tretze pianistes de vuit països.

El regidor de Cultura de la Paeria, Jaume Rutllant, va presidir ahir a l’Auditori Enric Granados la presentació del certamen, acompanyat de la vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Estefania Rufach; la directora de l’equipament, Puri Terrado; i el professor del Conservatori i ànima de l’organització, Jordi Benseny.

Rutllant va destacar l’alta participació després de l’obligat parèntesi de l’any passat. Val a recordar que el concurs es dirigeix en anys successius a la categoria infantil-juvenil i a la sènior. Després de l’anul·lació del 2020, s’ha convocat de nou la categoria adulta.

El concurs va rebre fins a seixanta sol·licituds de tot el món. Com a novetat i atenent les restriccions per la Covid, tant la primera preselecció com les proves eliminatòries es van fer mitjançant enregistraments en vídeo de cada concursant. Així, fins a Lleida es desplaçaran tretze semifinalistes dels catorze inicialment convidats. Benseny va explicar que “a un pianista del Canadà finalment li ha estat impossible viatjar, però comptem amb els tretze restants, que ja tenen tots els permisos i bitllets”.

Un gadità i un albacetenc, ambdós estudiants a l’estranger, són els únics espanyols davant semifinalistes de Rússia, Ucraïna, Japó, Itàlia, Corea del Sud, Romania i Àustria. Tres d’ells arribaran a la final del 3 de juliol, a l’Auditori amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, dirigida per Víctor Pablo Pérez.

També com a novetat, els deu restants oferiran recitals gratuïts el 2 de juliol al pati de l’IEI i la plaça de la Sardana de la Seu Vella. Les semifinals, el 30 de juny i l’1 de juliol, també podran seguir-se en streaming a través de lleidatv.cat.

La presentació del concurs va comptar amb la interpretació d’una peça d’Albéniz a càrrec del jove pianista de Fraga Christian Salamó, estudiant del Conservatori.

tracking