SEGRE

POLÍTICA CULTURAL PATRIMONI

El Govern ha invertit a la Seu Vella tres milions en cinc anys

Reafirma el compromís d'aportar 300.000 euros per restaurar les muralles

Última bastida de les obres de restauració a la coberta del claustre de la Seu Vella, al febrer.

Última bastida de les obres de restauració a la coberta del claustre de la Seu Vella, al febrer.ITMAR FABREGAT

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat ha destinat al Turó de la Seu Vella més de 3 milions d’euros en els últims cinc anys, la meitat dels quals corresponen a la inversió per al conjunt d’obres de restauració finalitzades el mes de març passat que van afectar la coberta del claustre, la Porta dels Apòstols i el campanar. Aquesta xifra es desprèn de la resposta de la conselleria de Cultura a una pregunta sobre el tema formulada pel grup del PSC al Parlament. La contestació, publicada dimarts passat al Diari Oficial del Parlament de Catalunya, detalla que en les obres de restauració es van invertir 1.620.436 euros entre el 2019 i aquest 2021.

El Govern també va informar que, entre el 2017 i el 2021, ha destinat en concepte de transferències al Turó de la Seu Vella un total de 1.346.988 euros. També es pot destacar que el 2020 va aportar 176.056 euros per a obres de restauració i arranjaments al Baluard del Rei, en el marc de les subvencions de cofinançament del Feder de Catalunya.

Finalment, també va costejar el 2019 l’anàlisi per part de la UAB del material petri del recinte interior de la muralla (5.000 euros); i aquest 2021, una altra anàlisi per part de tècnics de la UPC d’unes esquerdes al claustre (2.250 euros). D’altra banda, també a requeriment del PSC, el departament de la nova consellera de Cultura, Natàlia Garriga, reafirma el “compromís” de col·laborar amb la Paeria per a la restauració de les muralles del Turó.

El conveni, “pendent encara de firma”, detalla que el Govern aportarà 300.000 euros en el període 2021-23, que s’afegiran a 300.000 de la Paeria.. ‘Lluna plena al claustre’ amb jazzLa Seu Vella acollirà avui una nova cita del cicle Nits de lluna plena al claustre, amb aquesta zona del monument oberta al públic de 21.00 a 24.00 h, amenitzada amb un concert de jazz a les 21.30 a càrrec de la trombonista i cantant lleidatana Joana Cebolla, acompanyada per Ignasi González (contrabaix), Jul Frayssinet (guitarra) i Roger Gutiérrez (bateria). Entrada: 2 €, menors de 7 anys, gratis. El públic també podrà disfrutar de la mostra escultòrica Pedra amb pedra, de Marta Pruna, instal·lada al claustre fins dimecres vinent, dia 30.

tracking