SEGRE

ESPECTACLES PROGRAMACIÓ

Lleida recupera aquest estiu els festivals 'caiguts' el 2020

El Circ Picat, el de Música Antiga dels Pirineus i el Garrigues Guitar tornen aquesta setmana || Una quinzena de cites al juliol i l'agost

‘Bye bye, Confetti’, de La Baldufa, estrenarà el Circ Picat.

‘Bye bye, Confetti’, de La Baldufa, estrenarà el Circ Picat.DAVID DEL VAL

Creat:

Actualitzat:

La recuperació progressiva de les activitats socials i culturals després de més d’un any de pandèmia també es reflectirà aquest estiu a les comarques de Lleida en els festivals de música i arts escèniques. L’estiu de l’any passat, la majoria de les grans cites van haver de suspendre’s i només algunes van mantenir el tipus, adaptant el format o canviant de data.

Entre aquestes, el Circ Picat, el festival d’arts circenses d’Alpicat, que va acabar celebrant-se al setembre. Precisament, la vuitena edició d’aquest certamen torna a les dates habituals i obrirà aquest dijous, 1 de juliol, la temporada de festivals d’estiu de les comarques de Lleida, que tornaran a escena després de l’aturada del 2020. Divendres serà el torn del Festival de Música Antiga dels Pirineus –que l’any passat es va suspendre–, amb el concert inaugural a la catedral de la Seu d’Urgell. I dissabte, la guitarra clàssica serà la protagonista a les Borges Blanques al recital inaugural del Guitar Festival Memorial Emili Pujol, que recuperarà la programació de dos mesos després de l’edició exprés de l’any passat amb només uns quants concerts a l’agost. El cap de setmana es completarà diumenge amb la primera cita del Juliol de Música i Poesia de Balaguer, després del concert extraordinari divendres passat a càrrec de l’Escolania de Montserrat.

A partir de llavors, la programació no es frenarà. El 8 de juliol tornarà després d’un any en blanc el Paupaterres de Tàrrega (Els Amics de les Arts i Doctor Prats); el 9 també està previst que comenci el Festival Internacional de Música de Cervera (que precisament presentaran avui); el mateix dia està prevista la primera cita del festival Els Rentadors de Juneda (Pau Vallvé, Sidonie, Maria Jaume); el 10 també començarà el Festival de la Vila de Rialp, després del format reduït de l’any passat; el 15 tornarà l’Esbaiola’t d’arts escèniques per al públic familiar a Esterri d’Àneu; el 23 tornarà la Trobada d’Acordionistes del Pirineu i el 25 serà el torn del Dansàneu, flamant Premi Nacional de Cultura.

A finals d’agost també estan previstes les noves edicions dels festivals de cine Galacticat de Tàrrega i Mostremp a Tremp. I la temporada culminarà del 9 al 12 de setembre amb la recuperació de FiraTàrrega.

tracking