SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES PRESENTACIÓ

FiraTàrrega, amb 50 propostes al carrer i amb aforament limitat

Del 9 al 12 de setembre, en espais controlats i amb reserva prèvia

Un audiovisual en un lateral de l’església ‘reviurà’ 40 anys de Fira.

Un audiovisual en un lateral de l’església ‘reviurà’ 40 anys de Fira.CALIDOS/FIRATÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després que l’any passat FiraTàrrega es convertís en una edició online per a professionals, el principal aparador de les arts escèniques de carrer de Catalunya tornarà del 9 al 12 de setembre a la via pública per celebrar la 40 edició. Això sí, l’organització va advertir ahir durant la presentació al departament de Cultura, a Barcelona, que continuarà sent una edició “extraordinària”, marcada encara per les restriccions contra la Covid.

Sense un espectacle específic inaugural, el públic podrà elegir entre mig centenar de propostes sota el lema “Habitar l’espai”, en el sentit de recuperar l’espai públic per a les arts escèniques. La programació es desenvoluparà sense les aglomeracions de públic d’antany, ja que totes les sessions es concentraran en espais delimitats, amb control d’aforament i reserva prèvia.

S’han previst només unes 25.000 entrades, la venda anticipada de les quals arrancarà a finals del mes de juliol. Totes les localitats seran de pagament, a preus entre dos i cinc euros.

D’aquesta manera, no hi haurà programació oberta i de lliure accés pels carrers de Tàrrega, excepte en una instal·lació fixa de gran format i lliure concurrència i en un audiovisual sobre els quaranta anys de la Fira que es projectarà en un lateral del temple parroquial. Tampoc s’oferiran concerts al final de cada jornada i la zona d’acampada només admetrà autocaravanes, amb reserva prèvia.

. La directora artística de FiraTàrrega, Anna Giribet, va destacar que dels 50 espectacles, 35 són de companyies catalanes, 10 de la resta de l’Estat i 5 d’internacionals. A més, 18 seran estrenes i 23 formen part del programa de Suport a la Creació. En clau local, FiraTàrrega 2021 comptarà amb vuit companyies de Lleida, un 16% de la programació, en la línia de “reivindicar el territori”, segons Giribet. L’alcaldessa, Alba Pijuan, va celebrar poder recuperar la Fira presencial per celebrar aquest aniversari, “40 anys en què la ciutat ha crescut paral·lelament a FiraTàrrega”.

tracking