SEGRE

CINE RODATGES

Mont-rebei, escenari del film sobre abusos a l'Aula

Isabel Coixet ha començat a rodar 'El techo amarillo' en aquest entorn natural || Documental amb testimonis reals

Foto de família de l’equip d’‘El techo amarillo’, a Mont-rebei.

Foto de família de l’equip d’‘El techo amarillo’, a Mont-rebei.INSTAGRAM/AIDAFLIX

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cineasta Isabel Coixet ja ha començat la filmació del seu documental sobre els abusos sexuals a l’Aula de Teatre de Lleida, El techo amarillo, que donarà veu a les víctimes perquè expliquin tot el procés viscut des del moment dels abusos fins a la decisió de denunciar-ho davant de la justícia l’any 2018. En els últims dies, l’equip de rodatge de la productora Miss Wasabi Films s’ha traslladat al congost de Mont-rebei per gravar algunes de les escenes de la pel·lícula en aquest entorn natural.

Així ho va anunciar ahir la mateixa Coixet a través de les xarxes socials, on va compartir un vídeo d’una embarcació al riu Noguera Ribagorçana que va acompanyar amb el missatge: “Rodant el documental El techo amarillo” (encara que sembli Apocalypse now, de tota manera no faltaven les valquíries) al congost de Mont-rebei. Aquest ha estat un Sant Joan diferent.

Gràcies a totes!” Feia més de dos anys que la directora barcelonina planificava aquest projecte, que també comptarà amb escenaris a Barcelona. El documental abordarà l’impacte del cas a l’Aula de Teatre de Lleida, a la ciutat i entre el sector educatiu i cultural.

Ho farà amb els testimonis de la direcció del centre, el professorat, els familiars de les noies, els alumnes i exalumnes, Dones a Escena i la Paeria..

I les denúncies d’abusos també han arribat al món del circ: la Central del Circ ha confirmat que la trobada internacional de la disciplina de corda, prevista per al mes d’agost en aquest equipament de Barcelona, finalment no se celebrarà. Segons va informar ahir TV3, la suspensió està relacionada amb l’impulsor de l’encontre, Emiliano Ron, referent en les acrobàcies amb corda que ara el col·lectiu Dones i Cultura ha acusat d’assetjament, violació, agressió sexual i abús psicològic.

L’agrupació recull el testimoni d’una desena d’afectades. Coincidint amb l’acusació, la Central del Circ va fer ahir una primera trobada per activar un protocol de prevenció de violències al sector.

tracking