SEGRE

ART EXPOSICIÓ

Ana DMatos reivindica la dona a la Casa Duran i Sanpere

Muntatge de l'artista gallega a Cervera

L’artista, amb la directora del museu, Carme Bergés, i les edils Mercè Carulla i Roser Segura.

L’artista, amb la directora del museu, Carme Bergés, i les edils Mercè Carulla i Roser Segura.XAVIER SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’artista gallega Ana DMatos va estrenar dimecres passat una intervenció integral a la Casa Museu Duran i Sanpere de Cervera per reivindicar la dona. Porta per títol Representación de una muerte anunciada i denuncia que en una casa pensada per a l’home, l’aportació de la dona queda anul·lada i oblidada.

“L’estructura patriarcal selecciona tant l’entorn de la casa com el que passa a la història de cada estança”, va comentar DMatos. El muntatge d’aquesta artista interdisciplinària feminista té relació amb el projecte Virginis, una escultura de plàstic i filferro d’una assumpció moderna, que va situar el 2013 davant del retaule de l’església de la Universitat de Santiago de Compostel·la.

A la capital de la Segarra, aquesta peça escultòrica de plàstic i filferro d’una verge moderna, despullada, s’encara a cada sala de la casa als conceptes culturals, religiosos i andrògins en els quals la dona té una escassa rellevància. Aquest muntatge estarà exposat fins al 12 de desembre i representa el cinquè diàleg en clau de gènere que presenta un artista a la casa Duran i Sanpere.

tracking