SEGRE

POLÍTICA CULTURAL PAERIA

Música i teatre per a la tardor a Lleida

L'Escolania de Montserrat, Albert Guinovart i Zum Zum, primeres propostes per a LaTemporada de Lleida || Estrena de la nova comissió programadora

‘Soc una nou’, dels lleidatans Zum Zum Teatre, obra premiada aquest any al festival Feten de Gijón.

‘Soc una nou’, dels lleidatans Zum Zum Teatre, obra premiada aquest any al festival Feten de Gijón.DAVID DEL VAL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Escolania de Montserrat, el pianista Albert Guinovart, l’òpera El barber de Sevilla, el Quartet Teixidor, la companyia Los Galindos i els lleidatans Zum Zum Teatre amb un nou espectacle seran alguns dels noms propis de la programació de tardor de LaTemporada de música i arts escèniques de Lleida. La Paeria va avançar ahir les primeres propostes que podran gaudir-se en el segon semestre de l’any als teatres de la Llotja i de l’Escorxador i a l’Auditori Enric Granados, “amb tota la normalitat possible i sempre que la situació sanitària així ho permeti”.

Aquesta graella d’espectacles és el primer fruit de la nova comissió programadora, anunciada el mes passat des de la regidoria de Cultura.

Després del cessament el desembre del 2019 del fins llavors responsable de la programació dels teatres públics de Lleida, Llorenç Corbella, i de l’any d’impàs pels efectes de la pandèmia, Cultura va encarregar la configuració de la programació a Amàlia Atmetlló, de La Baldufa; Lara Díez Quintanilla, actriu, dramaturga i directora teatral; i Marc Cartanyà, actor i un dels impulsors de la companyia Íntims Produccions. Això sí, el cartell musical de l’Auditori segueix en mans de la directora d’aquest equipament cultural, Puri Terrado.

Així, ahir ja es van anunciar catorze espectacles, vuit de música i sis d’arts escèniques, les entrades anticipades dels quals es posaran a la venda, a començaments de setembre, tant online a través dels webs dels tres equipaments i la de LaTemporada com a les taquilles i a l’oficina de Turisme de Lleida. En el terreny musical, Albert Guinovart, amb el Cor de Cambra de l’Auditori, serà protagonista el dia 16 d’octubre.

El 7 de novembre, la Llotja gaudirà de l’òpera El barber de Sevilla. El 25 de novembre, el Quartet Teixidor tocarà acompanyat de la veu de la mezzoprano lleidatana Marta Infante. I l’Escolania de Montserrat i La Grande Chapelle acomiadaran la tardor el dia 22 de desembre a l’Auditori.

En l’àmbit escènic: circ i humor amb Los Galindos (15 i 16 d’octubre); el cabaret polític Els ocells de La Calòrica (4 de desembre) i el nou espectacle de Zum Zum Teatre, Soc una nou (12 de desembre).

tracking