SEGRE

POLÍTICA CULTURAL CONVOCATÒRIA

Torrefarrera tindrà set murals més d'art urbà

La cinquena edició de l'Street Art Festival, d'1 al 9 de setembre || Sumarà així més de 4.600 metres quadrats de grafitis

Presentació ahir a la Diputació de l’Street Art Festival.

Presentació ahir a la Diputació de l’Street Art Festival.DIPUTACIÓN DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cinquena edició del Torrefarrera Street Art Festival se celebrarà de l’1 al 9 de setembre i posarà a disposició dels set artistes urbans seleccionats parets i façanes d’aquesta localitat del Segrià, que sumaran una superfície de 749 metres quadrats. L’alcalde, Jordi Latorre, va destacar que una vegada llestes aquestes noves obres d’art urbà, Torrefarrera lluirà un total de 4.663 metres quadrats de parets i murs pintats.

Latorre va encapçalar ahir a la diputació de Lleida la presentació de la nova edició del festival, acompanyat de la regidora de Civisme, Comerç i Turisme, Ester Roig, i la coordinadora d’aquest esdeveniment artístic, Elisabeth Vicens.

Fins al 31 de juliol estarà obert el termini de presentació de projectes i d’inscripció per participar en el festival (bases al web de l’ajuntament, www.torrefarrera.cat). Roig va explicar que una comissió municipal seleccionarà els set artistes per a aquesta edició, tenint en compte elements com la qualitat artística del projecte; la trajectòria professional de l’aspirant; la viabilitat tècnica del projecte a pintar; la flexibilitat per adaptar la proposta a les superfícies i/o parets existents, i també la seua integració en l’entorn públic.

S’ha de recordar que l’any passat una artista lleidatana, Cristina Dejuan, va haver de repintar el seu grafiti en una nova façana després que la seua obra fos censurada per diversos veïns de l’edifici que en principi havia de lluir la seua creació. Dejuan buscava amb la seua obra Love is Love defensar la llibertat d’expressió i l’amor lliure, plasmant dones nues besant-se i acariciant-se. “El festival és de temàtica lliure i tots poden expressar-se com vulguin. Allò de l’any passat va ser un problema inesperat del qual hem après”, va destacar Latorre.

tracking