SEGRE

POLÍTICA CULTURAL LECTURA

Final del Saló del Llibre Infantil, des del 2002 a Mollerussa

Després de dos anys suspès, anuncien la cancel·lació de futures edicions

Una vista del Saló del Llibre Infantil al Teatre de L’Amistat el 2019, l’última edició celebrada.

Una vista del Saló del Llibre Infantil al Teatre de L’Amistat el 2019, l’última edició celebrada.AYUNTAMIENTO DE MOLLERUSSA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’any passat, el Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya no va poder celebrar-se per la pandèmia, en ple confinament domiciliari, i aquest 2021 finalment s’ha decidit anunciar la cancel·lació definitiva d’aquest certamen que va nàixer el 1984 i se celebrava a Mollerussa des del 2002.

En un comunicat, l’ajuntament de la capital del Pla d’Urgell i el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, que va impulsar aquesta mostra anual de literatura per a petits i joves, van assenyalar ahir que han decidit “no recuperar aquesta activitat emblemàtica”, i “explorar noves fórmules per continuar treballant per a la promoció de la lectura i el llibre infantil i juvenil”. En aquest sentit, el consistori està estudiant “noves maneres de continuar impulsant la lectura entre els nens i joves que complementin les accions de Mollerussa Municipi Lector, programa de motivació a la lectura que funciona amb èxit a la ciutat des del 2008”.

Per la seua part, el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil treballa ja en “noves fórmules per impulsar la presència i la difusió de la literatura infantil i juvenil catalana a tot el país”. En el comunicat conjunt, “les dos entitats celebren tots aquests anys d’acció compartida que els han permès acompanyar la formació de milers de nens i joves lectors, amb la convicció que el camí obert amb el Saló continuarà amb noves iniciatives”.

El Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, creat el 1984, va decidir aquell mateix any celebrar una setmana literària dedicada a aquest sector de lectors.

La Casa de l’Ardiaca de Barcelona es va omplir aquell any de llibres per a nens i joves. L’èxit va traslladar el certamen a l’any següent i fins al 1993 al Saló del Tinell de la capital catalana.

El 1994, la Setmana es va transformar en Saló i es va instal·lar a les Cotxeres de Sants fins al 1996.

A partir del 1997, el certamen es va descentralitzar i va passar per Girona i Reus, entre altres punts. El 2001, la Setmana es va repartir per biblioteques catalanes, entre les quals dotze de localitats de Ponent.

Finalment, el 2002, l’ajuntament de Mollerussa es va sumar a l’organització per acollir la 19 edició de l’esdeveniment, en aquella ocasió als pavellons firals.

L’èxit de la convocatòria, amb més de 9.000 visitants, va contribuir al canvi de seu –l’any següent ja es va traslladar a L’Amistat– i a la continuïtat del Saló del Llibre fins fa dos anys..

tracking