SEGRE

UDL GUARDÓ

La Càtedra Seu Vella crea el premi Mossèn Tarragona

Per al millor treball de final de grau de la Universitat de Lleida || Dotat amb 700 euros pels Amics de la Seu Vella

Mossèn Jesús Tarragona, en una imatge d’arxiu.

Mossèn Jesús Tarragona, en una imatge d’arxiu.JAUME BARRULL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’acabada de crear Càtedra Turó de la Seu Vella de la Universitat de Lleida ha convocat la primera edició d’un premi per als millors treballs de final de grau sobre el principal conjunt monumental de la capital del Segrià.

El guardó porta el nom de Mossèn Jesús Tarragona, reprenent així i ampliant el premi d’investigació històrica que convocaven de forma regular els Amics de la Seu Vella que, a la fi, patrocinaran aquest nou premi universitari. Val a recordar que mossèn Tarragona va presidir durant gairebé dos dècades l’associació dels Amics de la Seu Vella (vegeu el desglossament).

Al premi, que estarà dotat amb 700 euros i, si procedeix, amb un accèssit de 300, podran optar en aquesta primera edició els estudiants de qualsevol grau de la UdL que defensin el seu treball d’investigació durant el curs 2021-22 i que obtinguin una nota mínima de 9.

Evidentment, serà indispensable que en el treball s’incorpori el Turó de la Seu Vella a l’objecte d’investigació, sigui quina sigui la matèria acadèmica. Podran presentar-se al vicerectorat de Cultura de la UdL fins al 30 de setembre del 2022.

El premi és una de les iniciatives de la Càtedra Seu Vella –dirigida per la professora de Turisme de la UdL Eva Martín–, que dimarts va constituir el seu consell científic, presidit per l’historiador Joan Busqueta..

Defensor del Turó i el Diocesà, va morir el 2020 als 95 anys La Càtedra Seu Vella recordarà amb aquest guardó un dels defensors històrics del patrimoni monumental del Turó, mossèn Jesús Tarragona, mort el novembre passat als 95 anys. Tarragona va impulsar la recuperació de l’antiga catedral i va estar vinculat des de la seua creació amb l’associació Amics de la Seu Vella, que va presidir entre 1981 i 1998. Durant dècades va ser el responsable del patrimoni artístic del bisbat de Lleida i, com a tal, del Museu Diocesà.

tracking