SEGRE

PATRIMONI LLENGUA

Iniciativa per recuperar la parla pròpia de la Segarra

Es tracta d'un formulari obert a tothom per registrar paraules i expressions || L'Espitllera crearà un atles lingüístic

Vista aèria de Cervera, capital de la Segarra.

Vista aèria de Cervera, capital de la Segarra.X.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Espitllera Fòrum d’Estudis Segarrencs (EFES) ha presentat un formulari online a la seua pàgina web per registrar paraules i expressions pròpies de la Segarra com veracroc (albercoc) o voliana (papallona). “La llengua tendeix a la normativització i la uniformització, de manera que part de la seua riquesa es pot anar perdent”, explica Alba Granell, impulsora del projecte. “Per aquesta raó posem en marxa un projecte filològic per preservar les paraules i les expressions pròpies del territori”, afegeix.

Es tracta d’un formulari online obert a tothom, en el qual de forma senzilla es pot registrar una paraula o una expressió. Una vegada completats els camps amb la informació necessària, la paraula o l’expressió es publica de forma automàtica i anònima a la pàgina web d’EFES. Així mateix, a banda d’incorporar patrimoni lingüístic, la iniciativa també permet consultar-lo.

Aquest estudi va dirigit a la promoció de la Segarra històrica i natural i no es limita a la comarca administrativa, sinó que també va dirigida a la zona històrica anterior al 1938 i que comprenia la zona oest de l’Anoia, el nord de la Conca de Barberà, el sud-est de l’Urgell i l’est de les Garrigues. A partir de la informació recollida, l’entitat pretén crear una base de dades i, a llarg termini, confeccionar un atles lingüístic.

tracking