SEGRE

ACTIVITATS FESTES MAJORS

L'IEI també està de festa major

Les activitats comencen demà i estan previstes cada dissabte fins al 14 d'agost || En el pregó de les festes es va presentar en societat els gegants de l'IEI, Cabramusa i Asepí

El pati de l’IEI es va convertir en l’escenari de l’acte inaugural de la festa major.

El pati de l’IEI es va convertir en l’escenari de l’acte inaugural de la festa major.IEI

Creat:

Actualitzat:

La festa major de l’Institut d’Estudis Ilerdencs va arrancar ahir amb un acte inaugural en el qual la música i els nous gegants de l’IEI, Cabramusa i Asepí (Aseπ), van ser els protagonistes. El pati de l’IEI es va convertir en un envelat per acollir l’acte d’ahir i també serà l’espai en el qual es duran a terme les activitats programades per demà, el 31 de juliol i el 7 i 14 d’agost, sempre dissabte i en doble sessió, de matí i de tarda. La primera jornada de la festa major de l’IEI arribarà demà (12 hores) amb un espectacle d’animació infantil a càrrec de la companyia JAM, i a la tarda (19 hores), amb un ball amb Bruixa Express.

La companyia Campi qui Pugui va ser l’encarregada de la lectura del pregó amb un discurs basat en la reivindicació de la festa com a cultura i la unió del territori de Lleida per tirar endavant, que van representar amb la figura d’un casteller erigint una torre d’una sola persona amb què van animar els assistents a fer pinya per sostenir-la.

Al costat de la representació teatral, la xaranga Bsumeta va amenitzar els minuts previs a l’inici de l’acte amb una actuació musical a la porta de l’edifici de l’IEI que va fer que diversos transeünts que passejaven pel carrer Major aplaudissin al final de cada cançó. A més, durant el pregó, van acompanyar també l’actuació amb música típica de festa major.

La inauguració de la festa major va servir també per presentar en societat els gegants de l’entitat, batejats com Cabramusa i Asepí, unes figures amb caps de burro i de cabra construïts per l’escultora Sara Pons amb un entramat de fils d’acer i amb robes de colors, per “representar el coneixement i la creativitat, les ciències i les arts”.

Tots els actes programats seran gratuïts i amb l’aforament limitat per inscripció i registre previs abans de l’inici i s’adaptaran a les mesures i protocols anti-Covid vigents en el moment de la celebració de cada acte.

El pati de l’IEI es va convertir en l’escenari de l’acte inaugural de la festa major.

El pati de l’IEI es va convertir en l’escenari de l’acte inaugural de la festa major.IEI

tracking