SEGRE

MÚSICA ARTISTES

Un repte musical superat

El cantautor de Balaguer Joan Blau completa el projecte de publicar una cançó al mes durant un any || Catorze singles editats des del juny del 2020

Joan Blau va comptar a l’últim tema, ‘Aquesta nit’, amb la col·laboració del seu amic Ibra Tomba Tomba.

Joan Blau va comptar a l’últim tema, ‘Aquesta nit’, amb la col·laboració del seu amic Ibra Tomba Tomba.JOAN BLAU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cantant i intèrpret Joan Blau, nascut a Barcelona el 1982 però amb arrels familiars a Balaguer –ciutat on resideix durant temporades–, va completar diumenge un singular repte musical: publicar a les xarxes una cançó nova cada mes al llarg de tot un any fins a completar un àlbum.

Aquesta nit, un tema amb ritme rumber ideal per ballar i cantar durant aquestes nits d’estiu, ja es pot escoltar a les diferents plataformes digitals i suposa el colofó a aquest projecte de Joan Blau, que suma catorze cançons noves des que el juny del 2020 va començar aquesta aventura musical. Val a destacar que l’artista ha comptat en cada cançó amb la col·laboració de diversos amics de professió, amb la qual cosa ha donat un toc diferent a cada tema.

A la cançó Aquesta nit va col·laborar amb el músic Ibra Tomba Tomba, “molt bon amic de quan els dos vivíem a Balaguer. Ens uneix una gran amistat als escenaris i en el dia a dia. Vam crear el grup de reggae Tropikal Jam, i va ser llavors quan vam començar a idear aquesta cançó i per fi l’hem pogut gravar junts”. En l’enregistrament també va comptar amb Luis Robisco les guitarres i Paquito Escudero a la percussió.

Joan Blau es va llançar a una carrera en solitari el 2015 després de molts anys tocant en diversos grups en format amateur. El juliol del 2016 va presentar el primer single, Blau (amb les cançons Plou i Sentint), a la llibreria L’Argonauta de Balaguer i a la sala Barts de Barcelona. El novembre d’aquell any va publicar el primer àlbum professional, Somnis, amb deu cançons. El 2019 va llançar l’Ep La Clau, que va presentar al Cafè del Teatre, i ara ha ultimat el que serà el seu nou treball discogràfic (vegeu el desglossament).

Presentarà el disc a Barcelona i Penelles aquest mes de setembre Les catorze cançons publicades a les xarxes, mes a mes, des de l’estiu de l’any passat formaran part de l’àlbum Arrels de músic, en format de CD, que Joan Blau té previst presentar en directe el pròxim 17 de setembre a l’auditori Calàbria 66 de Barcelona i, l’endemà, al Cinema Kursaal de Penelles (entrades ja a la venda a entrapolis.com). Per als seguidors més impacients, el cantautor oferirà aquest ampli repertori a la festa major de Ciutadilla el pròxim 7 d’agost.

tracking