SEGRE

CINE PRESENTACIÓ

El X Festival Mostremp rep 115 curtmetratges a concurs

Dotze films a la secció oficial, del 18 al 22 d'agost a La Lira de Tremp || Projeccions també en vuit poblacions del Pallars

L’alcaldessa de Tremp va presentar el festival amb el director.

L’alcaldessa de Tremp va presentar el festival amb el director.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La desena edició de la mostra de cine rural del Pallars Mostremp, que es va presentar ahir a l’ajuntament de Tremp, ha rebut 115 curtmetratges a concurs a la secció oficial, dels quals l’organització n’ha seleccionat dotze, que s’exhibiran a La Lira del 18 al 22 d’agost.

El director del Mostremp, José Bergés, va destacar el volum de curts rebuts, “molts dels quals amb històries entorn de la Covid”. L’alcaldessa, Maria Pilar Cases, va posar de manifest que “el Mostremp és fruit de molta feina i d’un esforç col·lectiu per continuar posant en relleu el cine des del món rural”.

Cases va remarcar que “aquesta desena edició del festival demostra el seu arrelament a la comarca, com prova la resposta del públic cada any”.

La programació s’estrenarà amb el film documental Almost Ghosts, de la guionista i directora valenciana Ana Ramón Rubio, la història de l’auge i declivi de la mítica carretera Ruta 66 als Estats Units a través de tres personatges.

Es va estrenar a la Seminci de Valladolid el 2018 i posteriorment va guanyar el premi a millor documental al Festival Internacional de Cine d’Arizona. Encara que va ser candidat als Goya, va tenir una estrena limitada en poques sales comercials.

El Mostremp també ha previst espectacles infantils, propostes per als més joves, concerts, tallers i master class.

A més a més, el festival sobre rodes també exhibirà curts d’anteriors edicions per vuit localitats dels Pallars (aquest dissabte a Esterri d’Àneu i diumenge a la Torre de Tamúrcia). .

El certamen manté els premis infantil i juvenil per a escolars de la comarca i impulsa el premi Terradets al millor curt rodat al territori del Geoparc Orígens, els Pallars i l’Alta Ribagorça.

tracking