SEGRE

MÚSICA PRESENTACIÓ

L'Acadèmia de Solsona, amb rècord d'alumnes i concerts

El certamen, amb més de 140 inscrits i 42 actuacions fins al 22 d'agost

La regidora de Solsona Judit Gisbert i el director, Peter Thiemann.

La regidora de Solsona Judit Gisbert i el director, Peter Thiemann.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diumenge que ve arrancarà una nova edició de l’Acadèmia Internacional de Música de Solsona batent rècords. El director, Peter Thiemann, i la regidora de Cultura de Solsona, Judit Gisbert, van presentar ahir el certamen, que ha superat els 140 alumnes inscrits, d’una quinzena de nacionalitats (d’Alemanya, el Regne Unit, França o Itàlia a l’Argentina, Veneçuela o els Estats Units), i que fins al 22 d’agost programarà un total de quaranta-dos concerts en dinou municipis de la comarca i també a l’Alt Urgell (Organyà, Oliana i la Seu), la Segarra (la torre de Vallferosa a Torà) i el Bages.

El certamen oferirà els tres formats habituals d’actuacions: en esglésies i auditoris, al carrer (dotze cites previstes a la placeta de la Catedral de Solsona) i el programa social, que durant l’any atansa la música a espais com hospitals o residències de gent gran, que el 9 d’agost arribarà al centre de Sant Joan de Déu d’Almacelles.

L’Acadèmia Internacional de Solsona compta amb un claustre de vint professors de deu països diferents

El concert inaugural, diumenge a la Sala Polivalent de la capital del Solsonès (20.00), anirà a càrrec dels professors de l’Acadèmia. El claustre estarà integrat per vint professors de deu països diferents de reconeguda trajectòria internacional. Alguns formen part de la família del festival, com Sergey Ostrovsky, Simone Zgraggen, Andriy Viytovych o l’organista alemany Johannes Geffert. Entre els artistes solistes, destaca la presència del violoncel·lista de Solsona Gerard Flotats, estudiant de la Royal Academy of Music de Londres. Thiemann va destacar que “l’Acadèmia serà molt escrupolosa i estricta amb totes les mesures per evitar el contagi del coronavirus”. En aquest sentit, a tall d’exemple, compten amb sis-cents cinquanta tests d’antígens preparats i es prendrà la temperatura als alumnes fins a tres vegades al dia.

La programació pot consultar-se a la pàgina web aims.cat i les entrades per als concerts poden reservar-se a https://entrades.turismesolsones.com.

Vintè aniversari d’una cita amb impacte cultural i econòmic L’Acadèmia de Solsona celebrarà aquest any les vint edicions posant de manifest l’impacte cultural i econòmic del certamen.

El curs i festival va nàixer el 2002, a penes amb quatre professors, una trentena d’alumnes i set concerts, i ha crescut des d’aleshores de forma imparable. La regidora de Cultura, Judit Gisbert, va afirmar que “el consistori és conscient del que representa l’Acadèmia per a la ciutat, ja que és el projecte artístic de més envergadura, que uneix cultura, oferta pedagògica, retorn social i pol d’atracció de turisme de qualitat”.

Juntament amb el director, Peter Thiemann, van destacar que “Solsona es converteix aquest mes en referent internacional” i van ponderar el retorn econòmic que representa per a hotels, bars i restaurants allotjar 200 persones durant l’esdeveniment.

tracking