SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES COMMEMORACIÓ

FiraTàrrega celebrarà quaranta anys amb un audiovisual al carrer durant l'esdeveniment

Comediants a la plaça Major de Tàrrega el 1981, inici de la fira.

Comediants a la plaça Major de Tàrrega el 1981, inici de la fira.PAU BARCELÓ/FIRATÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

FiraTàrrega commemorarà del 9 al 12 de setembre el seu 40 aniversari amb la projecció a la plaça Major de la capital de l’Urgell durant els dies del certamen d’un audiovisual en format multipantalla. La companyia Calidos ha creat una peça que mostra un recorregut atemporal des que el 1981 va arrancar la història de la Fira de Teatre al Carrer, sense la lògica de la cronologia i amb especial homenatge a la ciutadania, veritable protagonista de l’esdeveniment des dels seus orígens.

La Fira del Teatre Trifulques i Xim-Xim al Carrer, primer nom de l’esdeveniment, va nàixer per iniciativa del llavors alcalde de Tàrrega, Eugeni Nadal, amb l’objectiu de convertir la festa major de la ciutat en una gran festa, amb l’urbanisme de la capital de l’Urgell al servei d’un projecte cultural, en aquest cas el teatre.

Aquell projecte va comptar amb la complicitat de Xavier Fàbregas, llavors cap del servei de Cine i Teatre de la Generalitat, i de Joan Font, director de Comediants. De fet, la plaça dels Comediants acollirà el 9 de setembre un acte institucional per commemorar l’efemèride.

L’associació Foment Tàrrega se suma també a l’aniversari amb la campanya La Ruta dels 40, en la qual 40 comerços repassen els 40 anys de la fira amb objectes emblemàtics de l’esdeveniment teatral.

tracking