SEGRE

ART CONTEMPORANI

La Panera 'respira' ioga

Performance per al públic familiar a càrrec de l'artista Itziar Okariz || Taller artístic en el qual proposa als nens experimentar amb la pròpia respiració

L’artista donostiarra Itziar Okariz va dirigir ahir el primer de tres tallers que impartirà a la Panera.

L’artista donostiarra Itziar Okariz va dirigir ahir el primer de tres tallers que impartirà a la Panera.JORDI ECHEVARRÍA

Creat:

Actualitzat:

La ujjayi és un tipus de respiració que es porta a terme en la pràctica del ioga.

L’artista donostiarra Itziar Okariz (1965), que és instructora d’aquesta disciplina tradicional espiritual, física i mental, la va adaptar ahir per a una performance al Centre d’Art Contemporani la Panera de Lleida dirigida al públic familiar. Aquesta artista multidisciplinària, que procedeix de l’àmbit de la performance i el so, va protagonitzar un taller per als més petits, acompanyats de pares o familiars, a l’espai miniPanera –que es repetirà els dimarts 10 i 17 d’agost–, en el marc del projecte Respiració oceànica, que pot visitar-se en aquesta sala fins al 3 d’octubre.

Es tracta d’una peça en la qual sonen dos respiracions que, de manera alterna i en un ritme de menys a més, recorden el rumor de les onades dels mars i oceans. Okariz convida els participants, a través dels sons més profunds, a endinsar-se en la la imaginació de cada un creant escenaris aquàtics que no s’acaben mai, sempre en moviment constant.Respiració oceànica, que Okariz ja va presentar el març passat al Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia de Madrid, va acompanyada d’una sèrie d’il·lustracions que fan referència al moviment corporal i que a més van ser dibuixades per la seua filla, Izar.

La responsable de l’àrea d’educació de la Panera, Helena Ayuso, va explicar que “ja hi ha diverses famílies amb nens petits inscrites per a les pròximes sessions però encara hi ha places” per a aquesta singular activitat en una miniPanera que està d’aniversari (vegeu el desglossament). “De cara al curs vinent volem consolidar i potenciar la programació d’activitats familiars durant tot l’any”, va afegir.

La miniPanera, destinada als més petits, compleix deu anys La miniPanera, l’espai expositiu de l’equipament cultural que té per objectiu identificar la cultura contemporània com una experiència artística i quotidiana per als més petits, compleix aquest estiu el seu desè aniversari. El Centre d’Art Contemporani la Panera va obrir les portes el 2003 i l’espai miniPanera es va estrenar el 2011, des d’aleshores amb una programació expositiva pròpia que està vinculada a les exposicions i projectes educatius impulsats per la Panera.

tracking