SEGRE

HISTÒRIA ARTS ESCÈNIQUES

El Setge d'Olp desmitificarà aquest any el comte Hug Roger

'Joc de comtes' s'estrenarà divendres a Rialp i itinerarà per quatre pobles més

Imatge d’arxiu de les XII Festes del Setge d’Olp.

Imatge d’arxiu de les XII Festes del Setge d’Olp.JOSEP DE MONER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A més, en aquesta ocasió apareixen a l’obra les dos filles il·legítimes d’Hug Roger: Joana, que s’ubica a Durro, i Elisabet, que vivia amb Caterina Albert al castell de València d’Àneu.

La companyia de teatre Setge d’Olp, formada per veïns del municipi, portarà a terme l’assaig final de l’espectacle demà a Olp i aquest mateix divendres l’estrenarà a la plaça de les Escoles de Rialp.

Després de l’estrena, dissabte serà el torn de Saurí, també a la vall d’Àssua; diumenge s’interpretarà a Olp i la gira culminarà dilluns de la setmana vinent a Vilamur, en el marc del Terra Roia Arts Festival. Val a destacar que aquest any participen en l’espectacle un total de vuit actors, quatre joves i quatre adults, i que per tercer any consecutiu comptarà amb guió, dramatúrgia i direcció de Jordi Pérez i Soldevila, fundador i actor de la companyia de teatre Sargantana i director del que va ser el teatre La Vilella de Barcelona.

Similitud amb el judici del procésLes Festes del Setge d’Olp van nàixer de la motivació dels ciutadans per reivindicar-se com a pallaresos i no oblidar-se dels fets que van tenir lloc fa cinc segles.

tracking