SEGRE

ART PINTURA

Tàrrega inaugura el mural de Sant Eloi

Amb un any de retard i pintat per Josep Minguell durant el confinament amb la tècnica del fresc || Després de més de 100 anys, els Amics de l'Arbre estrenen primera seu social

El mural llueix a la paret interior d’entrada de l’ermita, just a l’obertura del cor.

El mural llueix a la paret interior d’entrada de l’ermita, just a l’obertura del cor.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació dels Amics de l’Arbre de Tàrrega va inaugurar ahir el mural al fresc de Josep Minguell a l’interior de l’ermita de Sant Eloi per commemorar el mig segle de la troballa de la imatge gòtica de Sant Eloi, figura molt apreciada a la ciutat, que va ser descoberta el 29 d’agost del 1970 per l’empresari Jordi Costa, que ahir també va ser present en l’acte.

El mural, pintat durant el confinament amb la tècnica mil·lenària del fresc i dut a terme gràcies a l’aportació econòmica de la diputació de Lleida, ocupa una superfície de 34 metres quadrats, amb 7,48 metres d’alt per 7,5 metres d’ample, i es troba a la paret interior d’entrada, just a l’obertura del cor.

Minguell va detallar ahir que “el mural està inspirat en els tapissos gòtics del període arquitectònic de l’ermita, el segle XIII, amb miniatures gòtiques per oferir certa harmonia”.

Alhora, a l’obra es poden veure dos referències a sant Eloi: “En un costat, les mans de l’orfebre, com el creador i l’artesà, i a l’altre, la del bisbe que va edificar diversos monestirs en regions de França” i “com a teló de fons el parc de Sant Eloi, a través d’una mirada personal incidint en els arbres més singulars de l’Urgell com les oliveres, les alzines o els ametllers florits”, va afegir.

Per a l’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan, el mural “suposa un valor afegit a l’ermita que el proper mes complirà 50 anys de reforma”.

Coincidint amb l’acte, els Amics de l’Arbre van inaugurar la primera seu social després de 108 anys de trajectòria, ubicada a l’entorn del parc.

tracking